Annonce:
Annonce:

Råkoldt forår sender tøj- og skobutikker på nedtur

Spirende optimisme i detailbutikkerne er blevet slukket af våd og kølig start på sommeren

Annonce:
Følg Samfund

Et råkoldt forår og en regnfuld start på sommeren har spoleret salget for landets tøj- og skobutikker.

Omsætningen siden 1. maj er faldet drastisk, og branchen vurderer, at salget er op mod én milliard kroner bagud i forhold til samme periode sidste år.

Det kan blive svært at indhente for et erhverv, som slet ikke har set voksende forbrugertillid udmøntet i stigende salg, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

- Det har været ufattelig koldt i maj, og det var en rigtig, rigtig dårlig måned for tøj- og skobutikkerne. Få køber sandaler og sommertøj i kulden, og salget dykkede med 14 procent, siger Jens Birkeholm, direktør i Dansk Detail, til Finans.

- Juni har heller ikke været fantastisk, og det betyder, at forretninger mangler omsætning for knap én milliard kroner i forhold til sidste år, tilføjer han.

I branchen var der ellers en spirende optimisme efter nogle måneder med en svagt positivt udvikling i omsætningen. Men nu skal der kæmpes hårdt for blot at nå samme salg som i 2014.

- Det er svært at indhente det tabte, men vi ved, at forbruget hurtigt kan vende, hvis vi pludselig får en kanongod sommer, siger Jens Birkeholm.

Den forbrugsmæssige tørke kunne også mærkes i landets butikscentre, hvor salget bremsede op i løbet af foråret.

- I maj faldt omsætningen i centrene med fem-seks procent, og det er især mærkbart i modeforretninger, sportsbutikker og hos forhandlere af sko. Noget skyldes et par færre åbningsdage, men det dårlige vejr er hovedårsagen, siger Claus Tüchsen, kommerciel direktør i Steen & Strøm, som driver 16 af Danmarks største shoppingcentre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: