Ræv bider dreng og mand på dansk campingplads

I pinsen blev to personer bidt af en ræv på en campingplads ved Esbjerg. Tirsdag aften blev den skudt

Den aggressive ræv blev med tilladelse skudt af reguleringsjæger Anders Pedersen.(Foto: Esbjerg Camping)
Den aggressive ræv blev med tilladelse skudt af reguleringsjæger Anders Pedersen.(Foto: Esbjerg Camping)

Det hører til en absolut sjældenhed, at en ræv bider et menneske. Men i pinsen skete det altså hele to gange på Esbjerg Camping. Både en voksen mand samt en ung dreng blev bidt af den aggressive ræv. De usædvanlige angreb var et chok for både campisterne og pladsens ejer.

Det oplyser TV Syd.

- Natten til lørdag klokken fire blev en 11-årig dreng angrebet af en ræv. Jeg blev dybt chokeret, for det har vi aldrig prøvet før.

- Natten til mandag, også omkring klokken fire, ringede en mandlig campist til mig og sagde, at han var blevet nappet af en ræv i sit telt, fortæller Lars Bendixen, som ejer Esbjerg Camping, til TV Syd ifølge TV2.

Til TV Midtvest fortæller Brian Østergaard, at hans campingferie udviklede sig noget anderledes end forventet, da han fik besøg af en ræv, mens han lå og sov med sin kone og sin syvårige søn.

Blodet løb ned ad nakken på mig
Familien overnattede i en camplet på Esbjerg Camping. Og selv om Brian Østerggards kone og søn lå og sov lige ved siden af, angreb ræven den voksne mand.

- Jeg får fat i den, og jeg råber til min kone, at hun skal åbne forteltet, så jeg kan få den smidt ud, for jeg kan mærke, hvordan blodet render ned ad nakken på mig, siger Brian Østergaard til TV Midtvest.

I løbet af mandagen fik ejeren af Esbjerg Camping, Lars Bendixen, for en sikkerheds skyld alle gæsterne til at flytte fra deres telte og over i campingpladsens hytter. Sent tirsdag kom der så en jæger, som fik Naturstyrelsens tilladelse til at dræbe den aggressive ræv.

- Det lykkedes kort før midnat. Ræven kom løbende med en pose boller i munden, og så blev den skudt. Det er dejligt, at den er død, siger Lars Bendixen til TV Syd.

Det var reguleringsjæger Anders Pedersen, som skød ræven. Han er ikke i tvivl om, at det var en syg ræv.

- Ræven var ikke bange for mennesker, lys eller larm. Det er ulogisk. Jeg har aldrig nogensinde hørt om noget lignende. Den må have haft skab, hvalpesyge eller måske rabies. Der er ingen tvivl om, at den var syg, fortæller han til TV Syd.

Nu undersøger Naturstyrelsens dyrlæger, om ræven havde rabies. Der går nogle dage, før der er svar på prøverne.

83 kommentarer
Vis kommentarer