Annonce:
Annonce:

Rami var gidsel med Nybroe: Iscenesatte foto

Rami Aysha blev kidnappet sammen med Jeppe Nybroe. Flere af Nybroes påstande i nye bog, kan Rami ikke genkende

Der har været stor opmærksomhed på Jeppe Nybroes bog Kidnappet, efter DR journalisten Adam Holm stillede spørgsmålstegn ved rigtigheden af centrale påstande i bogen (Foto: People's Press)
Der har været stor opmærksomhed på Jeppe Nybroes bog Kidnappet, efter DR journalisten Adam Holm stillede spørgsmålstegn ved rigtigheden af centrale påstande i bogen (Foto: People's Press)
Annonce:
Følg Samfund

I bogen 'Kidnappet - I islamisternes fangehul', beskriver Jeppe Nybroe, hvordan han i 28 dage sad fængslet som gidsel i Libanon i februar-marts 2014.

Rami Aysha er ikke enig i alle Jeppe Nybroes påstande.

Det fortæller han her til morgen i et stort interview med Fagbladet Journalisten.

Blandt andet mener Rami Aysha, at Nybroe selv var med til at iscenesætte det foto, der pryder bogens forside.

Undsiger Nybroe: Vi fik rigelig mad og bad hver dag

I følge Rami Aysha var det Jeppe Nybroe selv, der tog initiativ til fotoet, ligesom det også var Jeppe Nybroe selv, der ønskede sig at vaske sig inden.

- Jeppe foreslog, at de kunne tage sådan et foto af ham og sende hjem. Det syntes kidnapperne var en god ide. De beordrede ham ikke ud og vaske sig. Vi kunne på det tidspunkt bade frit, når vi ville. Vi sagde det til dem, og så kogte de vand og gjorde klar til os, siger Rami Aysha til Journalisten.

Annonce:

Afviser påstand
Hovedpersonen selv afviser dog at have taget initiativ til billedet.

- Min familie bad gennem de professionelle forhandlere om et proof of life-foto – så nej, det var bestemt ikke på mit initiativ. Det er også forkert, at jeg selv skulle have krævet et bad, ligesom det er forkert, at jeg selv skulle have foreslået, hvordan kidnapperne tog billedet, skriver Jeppe Nybroe til Journalisten.

Sådan sagde Jeppe Nybroe om fangenskabet efter sin hjemkomst i marts.

Jeppe Nybroes bror om kritik: Det er ærgerligt  

Over for Journalisten fortæller Nybroe, at situationen omkring proof-of-life billedet vil blive nærmere beskrevet i 2. udgaven af bogen 'Kidnappet - I islamisternes fangehul'.

Føler sig mistænkelig gjort
Rami Aysha føler, at han bliver mistænkeliggjort i bogen, fordi Jeppe Nybroe i bogen beskriver, hvordan Rami måske var i ledtog med gidseltagerne.

Annonce:

- Jeg har hørt fra danske kolleger, som stoler på mig, at man får det klare indtryk, at jeg er medskyldig. Det er jeg rigtig ked af, lyder det.

Adam Holm står fast ved kritik af Jeppe Nybroe

Foruden forskellighederne, bekræfter Rami dog også en række passager i bogen. Blandt andet, at de to gidsler diskuterede, hvorvidt de skulle forsøge at flygte fra gidseltagerne.

Jeppe ville blive og forhandle, mens Rami Aysha forsøgte at overtale danskeren til at løbe fem kilometer ind til centrum af den by, de sad fanget i.

DR-vært startede balladen
Debatten om Jeppe Nybroes bog begyndte, efter DR-værten Adam Holm i en anmeldelse af bogen sætter spørgsmålstegn ved en række af bogens påstande, som han kalder ’betydelige modsigelser og forvirrende oplysninger’.

Efterfølgende er DR-værtens anmeldelse blevet kaldt både karaktermord og ærgerlig, ligesom han af Jeppe Nybroes bror, Jacob Nybroe er blevet beskyldt for ikke at have læst bogen grundigt nok.

Adam Holms chef: DR vil ikke blande sig

Annonce:

En kritik DR-værten afviser i et langt indlæg på Facebook:

'De unøjagtigheder ved bogens beskrivelse af kidnapningen, jeg anfører i min anmeldelse, burde jeg angiveligt have fremlagt for forlaget som så kunne korrigere den påstående fejlbehæftede læsning. Det er ikke gængs praksis i forbindelse med anmelderi, men i dette tilfælde burde der åbenbart være gjort en undtagelse. Det er jeg beklageligvis ikke enig i,’ skriver 'Deadline'-værten blandt andet i indlægget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: