Ramt af katastrofe-orkan: Nu er mere voldsomt vejr på vej

Lidt over en uge efter, at katastrofe-orkanen Dorian hærgede Bahamas, er mere voldsomt vejr på vej mod østaten

I starten af september gik kategori 5-orkanen Dorian i land på Bahamas. Senere fortsatte den til USA's østkyst. Foto: Lucy Worboys/Ritzau Scanpix
I starten af september gik kategori 5-orkanen Dorian i land på Bahamas. Senere fortsatte den til USA's østkyst. Foto: Lucy Worboys/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Det er kun lidt over en uge siden, at kategori 5-orkanen Dorian gik i land på Bahamas-øerne og hærgede alt på sin vej. Nu er mere voldsomt vejr på vej mod østaten.

Det skriver The National Hurricane Center på Twitter.

Voldsom regn og stærk vind
Der er tale om voldsomme regnskyl, tordenbyger og meget stærk vind. Det voldsomme vejr kaldes af orkancenteret for en 'tropisk forstyrrelse'.

- Det er ikke den bedste nyhed for et område, som allerede er blevet hårdt ramt af orkanen Dorian, siger meteorologen Derek Van Dam til CNN.

Det er især det nordlige Bahamas, som er i risiko for at blive ramt af det voldsomme uvejr inden for de næste par dage. Her leder man stadig efter flere tusinde personer, som har været forsvundet, siden Dorian hærgede.

2500 er registreret som savnet på Bahamas efter orkan

Næsten ti centimeter regn kan forventes at falde i de næste fem dage i byen Marsh Harbour på Bahamas-øen Great Abaco Island. Her lagde Dorian omkring 1100 bygninger i ruiner.

70.000 har akut brug for hjælp efter voldsom orkan

Risiko for tropisk storm
Der er 70 procents risiko for, at det voldsomme vejr udvikler sig til en tropisk depression eller en tropisk storm i løbet af weekenden. Hvis vinden når tropisk stormstyrke, vil stormen få navnet Humberto, skriver CNN.

Efter voldsom orkan: Det bliver kun værre

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+