Rapport: Mere terror og barbari i verden

USA's udenrigsministerium siger, at udfordringerne ved terrorismen stiger i et meget hurtigt tempo

Terrorismen i verden blev markant øget sidste år, viser den årlige landerapport fra USA's udenrigsministerium.

Antallet af terrorangreb steg 35 procent og krævede 81 procent flere dødsofre end 2013, hedder det i rapporten, som fremhæver konflikterne i Irak, Pakistan, Afghanistan og Nigeria som de største årsager til den forøgede vold.

I løbet af 2014 blev der udført 13.463 terrorangreb i 95 lande med 32.727 dødsofre.

Yderligere 34.700 blev såret i 95 lande.

Antallet af bortførelser blev tredoblet og omkring 9400 mennesker blev taget som gidsler.

De fleste angreb blev udført af militante fra Islamisk Stat (IS), som stod bag 1083 angreb sidste år under gruppens hærgen i Irak og Syrien. Taliban står for de næstfleste angreb: 894.

Ifølge rapporten fra det amerikanske udenrigsministerium er Iran fortsat med til at støtte terrorisme - blandt andet gennem dets opbakning til Hizbollah i Libanon og Hamas i Gaza - og også gennem dets støtte til det syriske regime omkring præsident Bashar al-Assad.

I Nigeria er det militante islamister fra Boko Haram, som har spredt terror i landets nordlige dele. Her blev omkring 7512 dræbt ved 662 angreb.

Rapporten fastslår også en stigning i antallet af terrorangreb på Vesten. Med henvisning til blandt angrebet på Charlie Hebdoe i Paris, hedder det, at antallet af angreb på Vesten udført af ensomme voldelige ekstremister er steget.

- Udfordringerne ved terrorismen stiger stadig i et meget hurtigt tempo, og vi kan ikke forudsige med nogen præcision, hvordan landskabet vil se ud om et årti eller blot et år ude i fremtiden, siger USA's ledende diplomat inden for terrorismebekæmpelse, Tina Kaidanow, som har stået for offentliggørelsen af rapporten.

Hun fordømmer det "barbari", som har kendetegnet nogle af de angreb, som skete sidste år.

20 kommentarer
Vis kommentarer