Rapport: Nordkorea slår Europa på økonomisk vækst

For fjerde år i træk oplever Nordkorea økonomisk vækst, og det går hurtigere frem end i eurozonen

Den nordkoreanske diktator Kim Jong-un har god grund til at smile, når han kigger på landets økonomi sammenlignet med Europas. (Arkivfoto: AP)
Den nordkoreanske diktator Kim Jong-un har god grund til at smile, når han kigger på landets økonomi sammenlignet med Europas. (Arkivfoto: AP)

Når Nordkorea omtales i internationale medier, handler det ofte om fangelejre og diktatoriske overgreb.

Men den kommunistiske republik har også noget at prale af. Noget som de europæiske ledere kun kan sukke efter.

En analyse fra centralbanken i det vestligt orienterede Sydkorea viser, at Nordkorea præsterede en økonomisk vækst på en procent i fjor, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Omregnet til penge betyder det, at økonomien voksede med 29,85 milliarder dollar, svarende til 205 milliarder danske kroner.

Det er 0,1 procentpoint mere end eurozonen - 19 lande i EU - i samme periode.

Væksten er hovedsageligt båret af større aktivitet i bygge- og servicesektoren, mens fremgangen i "landbruget, mineindustrien og fabriksproduktionen" er gået en smule i stå.

Servicesektoren står for 31,3 procent af det samlede resultat.

Det er fjerde år i træk, at Nordkorea oplever positiv vækst, skriver centralbanken i rapporten.

Nordkorea udsender ikke en årsrapport, og den sydkoreanske centralbank baserer sin rapport på tal indhentet af efterretningstjenesten og forskellige myndigheder, som indsamler oplysninger fra det lukkede land.

Forholdet mellem de to lande er yderst anstrengt. For blot tre uger siden blev to sydkoreanere dømt til livsvarigt straffearbejde i en arbejdslejr for spionage.

95 kommentarer
Vis kommentarer