Annonce:
Annonce:

Rapport om britisk politi konkluderer: Chikanerer kvinder og homoseksuelle

En ny rapport konkluderer, at den britiske politistyrke The Met er diskriminerende internt blandt kollegaer og i offentligheden

Annonce:
Følg Samfund

Der er choktilstand i Storbritannien, efter en ny rapport afslører, at kulturen i den britiske politistyrke er racistisk, homofobisk og kvindefjendsk.

Det skriver The Guardian.

33-årige Louise Casey, der er en højtstående embedsmand, blev i 2021 sat i gang med at beskrive kulturen hos den britiske politistyrke. Det skete efter en episode, hvor en betjent fra The Met blev afsløret som voldtægtsmand og morder.

En politistyrke i forfald
I rapporten bliver der blandt andet beskrevet, at der både er interne og eksterne racistiske og homofobiske kommentarer.

Herudover er der også tale om misbrug af kreditkort og overarbejdssedler, udygtige politifolk, der ødelægger bevismateriale, samt en ledelse, der bagatelliserer sager om forskelsbehandling.

Annonce:

- Det er ikke offentlighedens opgave at holde sig selv i sikkerhed fra politiet. Det er politiets opgave at holde os i offentligheden sikre. Alt for mange London-borgere har mistet troen på, at det er det, som politiet gør, siger Louise Casey til The Telegraph.

Interviews med ansatte
Rapporten er udarbejdet ud fra interviews med ansatte hos The Met.

Det er både betjente med minoritetsbaggrunde, der oplever chikane fra andre kollegaer, kvinder, der har været udsat for seksuelle tilråb samt en homoseksuel ansat, der fortæller, at han blev 'genstand for en tilsviningskampagne på sociale medier fra kollegaer', skriver The Guardian.

Den britiske regering har reageret på rapporten ved at sige, at de tager anklagerne alvorligt, men ikke køber præmissen om, at det skulle være hele The Met, der har problemer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: