Rasende borgere: Frygter moske midt i villakvarter

- Vi ønsker ikke mere trafik her. Vi bor på en stille børnevej. Hertil kommer, at foreningens medlemmer parkerer både ulovligt og til gene for os andre beboere, lyder det fra borgerne

Det er denne ejendom på Lærkevej, som er blevet købt af Islamisk Trossamfund, Bosnisk Forening. 
Privatfoto
Det er denne ejendom på Lærkevej, som er blevet købt af Islamisk Trossamfund, Bosnisk Forening. Privatfoto

En lang række borgere på Lærkevej i Tønder er i den grad blevet sure over, at der måske skal indrettes en blanding af et muslimsk kulturhus og en moske på vejen.

For et halvt års tid siden købte Islamisk Trossamfund, Bosnisk Forening, ejendommen på Lærkevej 50.

Nu har foreningen søgt Tønder Kommune om lov til at indrette et forsamlingshus, hvor man kan mødes for at bede, se fodbold og holde et par årlige fester, som det blandt andet hedder i ansøgningen.

- Vi opfatter det som om, at Bosnisk Forening ønsker at lave en blanding mellem et kulturhus og en moske. Og det er vi meget imod, siger socialrådgiver-studerende Michael Friis til Ekstra Bladet.

 

Michael Friis bor på Lærkevej 10, og han frygter i lighed med en stor del af de øvrige beboere for både larm og trafik-problemer.

'Ligegyldigt om det er rockere eller muslimer'
- Vi er sådan set ligeglade med, om det er muslimer eller rockere, der opretter et forsamlingshus. Ingen af delene hører efter vores opfattelse til i et villa-kvarter. Der er masser af plads i byens industriområde, hvor man kan lave sådan noget, siger Michael Friis.

Beboerne har lavet en underskriftsindsamling, som er blevet afleveret hos Tønder Kommune. Ud af omkring 50 husstande vej på Lærkevej har 30 husstande skrevet under på protestskrivelsen.

- Langt hovedparten har skrevet under. Der bor også nogle udlændinge på vejen, som ikke har villet skrive under. Jeg ved ikke, hvad deres motiver er. Men de har naturligvis ret til at have deres mening også, fastslår Michael Friis.

Meget trafik på vejen
Beboerne er allerede irriterede over Bosnisk Forenings ankomst. Det har givet ekstra meget trafik på den børnerige vej.

- Vi ønsker ikke mere trafik her. Vi bor på en stille børnevej. Hertil kommer, at foreningens medlemmer parkerer både ulovligt og til gene for os andre beboere, siger Michael Friis.

Kommunen har sendt sagen i høring hos de nærmeste naboer. Fristen udløber på fredag.

- Da sagen er i høringsfasen, har jeg ikke nogen kommentar til den endnu. Nu skal folk have lejlighed til at give deres mening til kende, og så må vi se på det, siger borgmester Henrik Frandsen til Ekstra Bladet.

Det har ikke været muligt at få kontakt med Bosnisk Forening.

Også bøvl i Vejen
I december sidste år var der i øvrigt en lignende sag på Lærkevej i Vejen, hvor Dansk Afghansk Forening var ved at overtage en ejendom efter Jehovas Vidner. Her blev flere borgere irriterede over at skulle høre på bønner, når de sad i deres haver.

Sagen er endt med, at Vejen Boligforening har købte ejendommen og vil indrette et aktivitetshus på stedet.

Frode Nielsen er træt af at høre på muslimske bønner i baghaven. Foto: Anders Brohus Samfund Naboer i oprør: Frode træt af bedende muslimer i baghaven

195 kommentarer
Vis kommentarer