Rasende dyrevenner får Dyreværnet til at droppe flygtningehjælp

Dyreværnet havde i denne uge lanceret en kampagne, der skulle støtte Dansk Flygtningehjælp. Men rasende Facebook-brugere fik hurtigt stoppet det tiltag

Dyreværnet har droppet deres kampagne, hvor de ville sende et beløb til Dansk Flygtningehjælp (Foto: Daniel Eichenberger)
Dyreværnet har droppet deres kampagne, hvor de ville sende et beløb til Dansk Flygtningehjælp (Foto: Daniel Eichenberger)

Den tragiske flygtninge-situation i Europa har nu også fundet vej til Danmark. Flere toge med mennesker på flugt fra krig og andre rædsler er ankommet ved Danmarks grænser til Tyskland.

Derfor besluttede Dyreværnet at støtte Dansk Flygtningehjælp i uge 37 ved sende midler fra bortadopterede dyr i denne uge til Dansk Flygtningehjælp.

Men den kampagne holdt ikke længe.

Rasende brugere på Facebook har fået Dyreværnet til at stoppe tiltaget, inden det for alvor var sat i gang, og det ærgrer Dyreværnets Direktør, Signe Sehested Lund.

- Jeg er da ærgerlig over, at vi er nødt til at droppe den her kampagne, men vi må respektere, at folk synes, at det er en dårlig ide. Hos Dyreværnet lytter vi til vores medlemmer, vores støtter og vores trofaste Facebook følgere. 

- Vi må erkende, at selvom vi oprindelig havde valgt at videredonere indtægterne fra bortadoption af dyr i en enkelt uge til en god sag, så blev initiativet modtaget ekstremt negativt af vores trofaste følgere og støtter, siger Signe Sehested Lund til Ekstra Bladet.

Facebook rasede
Adskillige medlemmer og andre følgere af Dyreværnet var langt fra tilfreds med kampagnen. De mente, at penge til dyr skulle gå ubeskåret til dyr.

 

Også Hanne Vad mener, at Dyreværnets penge skal gå til dyrene, og hun bliver bakket op af masser andre brugere.

Ifølge Signe Sehested har kritikken på Facebook kørt hele mandagen, og til sidst blev det for meget.

- Vi havde håbet, at tiltaget blev modtaget positivt og at mange ville kunne se, at der er behov for at hjælpe de utallige flygtninge, der strømmer gennem Europa. Men kritikerne har ret – vi er her jo for at hjælpe dyr, og her kommer udtrykket ”Skomager bliv ved din læst” til sin rette. Derfor afblæser vi kampagnen – man skal kunne erkende sine fejl – og det gør vi også, siger Signe Sehested.

Dermed kan de utilfredse dyrevenner på Facebook se frem til, at Dyreværnets penge igen går til dem på fire ben.

106 kommentarer
Vis kommentarer