Rasende Lyngvild hængt ud i Kina-joke: Det er rent vås

Jim Lyngvild svarer igen på Kina-korrespondent Kim Rathcke Jensens kritik af modediktatorens udtalelser i Aftenshowet

- Det er bare 24 karats ren jantelov, det der.

Sådan forsvarer Jim Lyngvild sig mod den ironiserende kritik af faktuelle fejl, han er blevet udsat for oven på sin medvirken i Aftenshowet på DR tirsdag aften. Lyngvild var inviteret i studiet for at fortælle om sit nye job som tv-stjerne i et kinesisk modeprogram med omkring 200 millioner seere.

Efterfølgende er han blevet angrebet af Politikens Kina-korrespondent Kim Rathcke Jensen, der i et Facebook-opslag irettesætter Lyngvild på flere punkter.

I løbet af DR-udsendelsen fortæller Jim Lyngvild om antallet af kinesere, der lever under samme levestandard som de fleste danskere, er på 800 millioner, mens Kim Rathcke Jensen mener, at tallet er væsentligt lavere - 200 millioner.

Kim Rathcke Jensen angriber også Jim Lyngvilds viden om sproget, kulturen, herunder at kineserne skulle være vilde med vikinger, og sin egen påståede berømmelse i den del af verden.

Til Ekstra Bladet fortæller korrespondenten, hvorfor han lavede opslaget på Facebook.

- Jeg har skrevet indlægget, fordi jeg er træt af falske påstande om Kina, og jeg synes, det er dårlig journalistik ikke at forberede sig og researche ordentligt om et emne op til et interview, siger Kim Rathcke Jensen, som mener, at Aftenshowet burde have sat sig bedre ind i stoffet, så de kunne møde Lyngvilds påstande med kvalificerede modsvar.

Anything goes
Kim Rathcke ser på Jims optræden i Aftenshowet som et tegn på en tendens, når medier omtaler kinesisk kultur.

- Det er en klassisk kæphest for mig, at der i dansk journalistik ofte er en form for ‘anything goes’-holdning, når det handler om Kina - en tendens til at behandle det for let. Det er 2016, og det er på tide, at vi bliver klogere på Kina, som historisk set er en af verdens rigeste kulturer, fortæller Kim Rathcke Jensen.

Jim Lyngvild fortæller i samme omgang til Ekstra Bladet, at han efterhånden er vant til at skulle stå model til det, han selv kalder 'ren vås'.

- Det er gratis og helt uden konsekvenser at sige dumme ting om andre mennesker. Jeg kan efterhånden ikke slå en prut eller opføre en vikingeborg, uden at jeg samtidig er højreradikal og DF'er.

97 kommentarer
Vis kommentarer