Annonce:
Annonce:

Rasende Tommy: De vil udvise min mand på fredag

Tommy Kirkegaard og Jefferson Odorico Santos er gift og bor i Danmark. Tommy arbejder som sygeplejer, hvad burde sikre parret familiesammenføring. Alligevel har de fået afslag, og fredag skal Jefferson være ude af landet. Hør mere om sagen her

Tommy Kirkegaard besøgte mandag Ekstra Bladets studie for at tale om sagen
Annonce:
Følg Samfund

Parret Tommy Kirkegaard og Jefferson Odorico Santos kan ikke bo i Danmark. Parret blev gift i maj og har siden søgt familiesammenføring, da Jefferson Odorico Santos kommer fra Brasilien. Men da Jefferson er under 24, opfylder han ikke Udlændingestyrelsens alderskrav.

Men hvis alderskravet ikke er overholdt, kan man få opholdstilladelse, hvis den part, der bor i Danmark, har et job, der er på den såkaldte positivliste, og kan forsørge parret.

Tommy Kirkegaard er sygeplejer og dermed på positivlisten. Tommy og Jefferson fik alligevel et afslag, da de søgte om familiesammenføring.

- Det var Jefferson, der læste afgørelsen, og jeg troede først, at han havde misforstået brevet, eller at det var løgn, forklarer Tommy Kirkegaard.

I deres begrundelse skrev Udlændingestyrelsen:

- Det forhold at din ægtefælle er beskæftiget indenfor et erhverv omfattet af positivlisten, idet han er sygeplejer, kan ikke føre til en ændret vurdering.

Der blev i begrundelsen lagt vægt på, at Tommy Kirkegaard arbejder som vikar og derfor ikke kan omfattes af denne lov.

'Jeg har tre forskellige arbejdsgivere, og har i gennemsnit siden 2013 arbejdet 65 timer om ugen, hvilket også er dokumenteret med lønsedler fra arbejdsgiver samt indkomstsedler i min skattemappe' skriver Tommy Kirkegaard til Ekstra Bladet.

Tommy Kirkegaard er vred over beslutningen og siger, at han og Jefferson ikke bliver tvangsskilt.

- Vi skal ikke skilles, hvis de smider min mand ud, så smider de mig ud, fortæller Tommy Kirkegaard til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: