Raser over dårlige juleænder: Nu står den på leverpostejsmadder

Hundredevis af potentielt dårlige ænder er blevet solgt fra virksomheden Dansk And A/S. De dårlige ænder truer julemiddagen i de danske hjem

(Polfoto)
(Polfoto)

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Fødevarekontrollen udsendte i går en advarsel om, at 1100 potentielt dårlige ferske ænder fra virksomheden Dansk And A/S er blevet solgt til de danske juleborde.

Efter Ekstra Bladet i går skrev nyheden har horder af bekymrede læsere henvendt sig til avisen, da de desværre har haft dårlige oplevelser med ildelugtende ferske ænder op til juleaften, mens andre frygter at deres and er dårlig og søger råd og vejledning til, hvad de skal gøre med deres ferske ænder.

Hvis du har købt en fersk Dansk And fra Meny, skal du lige kigge på den en ekstra gang. Arkivfoto: Nikolaj Svennevig Fødevarer Myndighed advarer: Denne juleand må du ikke spise

En af de danskere der har købt dårlig and fra Dansk And A/S er Charlotte Munk.

Jule-stank
Da hun hertil morgen åbnede de tre ferske økologiske ænder hun havde planlagt at servere til aftenens julemiddag blev hun mødt af en slem overraskelse:

- Da vi åbnede de tre ænder var den ene helt grå og lugtede underligt. Vi ved ikke rigtigt hvad vi skal gøre eller om vi tør spise de to andre. Der kommer 13 gæster til jul i aften og ud over de tre ænder har vi købt en lille flæskesteg, men den kommer vi ikke langt med, siger Charlotte Munk, der ærgrer sig over den dårlige and.

- Det kan godt ødelægge julehumøret lidt. Maden er en stor del af juleaften for os. Nu må vi prøve at køre ud og se, hvad der er tilbage rundt omkring, lyder det.

Familien Munk bestilte allerede den økologiske ferske juleand tilbage i november.

- Vi ville sikre os, at vi fik en ekstra lækker and i år, siger Charlotte Munk.

Leverpostejsmadder på menuen
I Roskilde sidder Bodil Nielsen med samme oplevelse som Charlotte Munk.

- Jeg gik og stegte den i går aftes. Da jeg lukkede den op tænkte jeg, at der var en sjov og syrlig lugt. Jeg tænkte det nok bare var mig, men da jeg begyndte at stege den lugtede den så grimt, at jeg måtte åbne dører og vinduer.

Hun forklarer at anden nu er kasseret:

- Jeg ved ærlig talt ikke hvad vi gør, men vi må spise noget andet. Vi må spise en leverpostejmad, hvis det går helt galt, siger Bodil Nielsen.

Disse butikker holder åbent i dag

Skal du på jagt efter det sidste julemad, er håbet endnu ikke ude. En lang række butikker holder åbent først på dagen 24. december.

Aldi:

Alle butikker har åbent frem til klokken 14. Find din nærmeste butik her.

Bilka:

Alle butikker holder lukket i julen

Fakta:

En stor del af landets Fakta-butikker holder åbent frem til klokken 15. Visse butikker holder dog lukket. Du kan se alle åbningstider og finde din nærmeste Fakta-butik her.

Føtex:

Alle butikker holder lukket i julen

Irma:

Enkelte Irma-butikker holder åbent mellem klokken 8 og 12 juleaftensdag. Se hvilke her.

Kiwi:

Alle butikker har åbent til klokken 14. Find din nærmeste her.

Kvickly:

Alle butikker holder lukket juleaftensdag

Meny:

Alle butikker holder lukket juleaftensdag

Netto:

Mange Netto-butikker holder åbent til 15 eller 16, mens en stor del også har lukket. Alle døgnNetto-butikker holder åbent til klokken 16. Se hvilke butikker, der holder åbent, her.

Rema1000:

Få butikker har åbent til klokken 15. Se hvilke her.

140 kommentarer
Vis kommentarer