Raser over groteske nytårsløjer: Hjertestarter blev smadret

Et billede af en ødelagt hjertestarter efter nytår er på kort tid gået viralt

Det er denne hjertestarter, der har fået sindene i kog (Foto: Privat)
Det er denne hjertestarter, der har fået sindene i kog (Foto: Privat)

- Jeg synes det er dybt godnat, og jeg er stadig meget chokeret.

Sådan siger Kristine Laura Nielsen om det syn, der mødte hende, da hun 1. januar var ude og gå tur lidt over middag med sine børn og hund.

- Der ser vi så denne her hjertestarter, der er helt smadret. Mine børn spørger: 'Hvad er det mor', og jeg fortæller dem, at det er en hjertestarter, der kan redde folks liv. Det er simpelthen ikke i orden. Det handler jo om liv og død, fortæller Kristine Laura Nielsen til Ekstra Bladet.

Hjertestarteren er placeret i den lille by Fløng ved Hedehusene på byens skole, Fløng Skole. Kristina Laura Nielsen besluttede sig for at tage et billede af den ødelagte hjertestarter og lægge det op i en lokal Facebook-gruppe.

Siden Kristines opslag har billedet spredt sig hastigt på Facebook.

- Vi vil gerne finde frem til dem, der har gjort det. Jeg håber, at de har meget dårlig samvittighed, og jeg synes, at de skal have lov til at betale for det, siger hun videre.

Det kan koste liv
Simon Kokfelt, der er ejer af førstehjælpsvirksomheden 'Kæmp for livet' har også delt billedet på Facebook, da han finder det dybt uansvarligt. Han mener, at folk glemmer, at førstehjælp kan redde liv, hvis ambulancen er forsinket.

- Der er nogle, der ikke har tænkt på konsekvenserne her. Der sidder forhåbentligt nogen med meget røde ører, siger Simon Kokfelt til Ekstra Bladet.

- Nogle ting rører man bare ikke ved. Jeg vælger at tro, at de her mennesker ikke har tænkt på, at det kan koste liv, siger han videre.

Begge opslag har affødt et hav af kommentarer fra danskere, der er forargede over hærværket.

'Sikke noget svineri. Håber ikke der bliver brug for at redde menneskeliv lige nu,' skriver Lis.

'Ej der er sq visse ting man bare ikke smadre... hjertestartere og gravsten. Det er fandme utroligt at der er nogen der kan få sig selv til at gøre sådan noget.....' skriver en bruger ved navn Bo.

'Det er SÅ utilgiveligt!!!!!!! Alle de der postkasser, ja undskyld mig - de kan erstattes, og det kan vente. Posten kommer bare en anden dag! Men DÉT der!!!' skriver Henrik.

Skolen: Vi melder det
Skoleleder af Fløng Skole, Jan B. Larsen, fortæller til Ekstra Bladet, at man er bekendt med episoden, og at man har tænkt sig at anmelde den som hærværk. Præcis hvornår det skete, vides endnu ikke.

- Lige præcis sådan noget, der kan redde liv, det er jo helt tosset. Jeg går ud fra, at vi vil anmelde det som hærværk på mandag, når vi er tilbage fra ferie, siger han.

Skolen er overvåget med videokamera, og måske kan det give noget i forhold til at identificere gerningsmændene.

- Vi har søgt om at få hjertestarteren og få den hængt op, så selvfølgelig der det vores ansvar. Jeg ved ikke, om man kan se noget på overvågningen endnu, siger Jan B. Larsen.

Hos Københavns Vestegns Politi har vagtchefen umiddelbart ikke kendskab til sagen, men går gerne ind i den, når skolen anmelder det.

- Der er da ikke nogen tvivl om, at hvis skolen anmelder det, så vil vi optage den anmeldelse om hærværk og undersøge om vi kan finde gerningsmændene, siger vagtchef Thomas Christensen til Ekstra Bladet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.