Rasmus i vild redningsindsats: Jeg løftede chauffør ud med min gravemaskine

19-årige Rasmus Vincents var selv meter fra at blive ramt af en sættevogn, som røg ud over motorvejsbro og endte på køreledninger

Hør den vilde historie her (Foto: Per Rasmussen / Redigering: Kristian Hansen)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Hvis Rasmus Vincents ikke havde fået en sms lige præcis på det tidspunkt, som han gjorde torsdag eftermiddag, så er han bange for, at han ville være blevet ramt af en dansk lastbilchauffør, som kørte galt på Vestmotorvejen ved Slagelse.

Sms'en gjorde, at han standsede i sin gravemaskine og gav sig til at læse den.

- Hvis ikke jeg havde gjort det, så ville jeg have været lige ud foran ham, da han kørte galt, siger den 19-årige maskinfører, som har været selvstændig, siden han gik ud af folkeskolen.

Som sidste mand på byggepladsen ved det vejarbejde, som Vejdirektoratet er ved at udføre på stedet, var hans sidste opgave på dagen at flytte en større container. Han havde lige rettet blikket mod sin mobiltelefon, da han hørte et kæmpe brag.

- Jeg får kigget op. Så ser jeg en lastbil. Først tager den en dumper, så tager den en dieseltank og skubber det, og så rykker den så skiftcontaineren ud over broen, og det er så det, jeg når at se, siger Rasmus Vincents til Ekstra Bladet.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Men selv om Rasmus Vincents fortæller til Ekstra Bladet, at han så hele sit liv passere forbi på ganske kort tid, så havde han alligevel overskud til at tænke klart. Det er nemlig ham, der ringer 1-1-2. Og siden kører han sin gravemaskine helt hen til volden ved broen, der fører motorvejen over jernbanen.

Svensk familie på vej til Legoland: Lastbilulykke gik næsten i slowmotion

Her kan Rasmus Vincents se, at den store sættevogn, som kører med dele til en tagkonstruktion, nu hviler på nogle køreledninger over jernbanen. Førerhuset er mast helt sammen. Og i førerhuset kan Rasmus Vincents se chaufføren, som er på vej ud.

- Jeg tager min gravemaskine og prøver at kravle ud over volden for at løfte ham ud af kabinen med gravemaskinen. Jeg vender skovlen rundt, og så hopper han ind i skovlen, og så kan vi få ham ud. For at han ikke skal hoppe ned på jorden, siger Rasmus Vincents til Ekstra Bladet.

Hvis ikke Rasmus Vincents havde hjulpet, skulle chaufføren være sprunget fra en højde af flere meter.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Rasmus Vincents nåede egentlig slet ikke at tænke over, at den tonstunge lastbil ville kunne få køreledningerne til at briste hvert øjeblik, det skulle være.

- Jeg nåede slet ikke at reagere på det. Jeg var totalt chokket. Jeg har oplevet meget i mit liv, men ikke noget som det her. Det er specielt, når døden kommer så tæt på. Måske derfor reagerer jeg også bare instinktivt, siger maskinføreren, som kørte gravemaskine første gang som 4-årig.

Lastbilchaufføren blev siden kørt til behandling på sygehuset. Han er ifølge vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Stefan Jensen tilsyneladende sluppet fra ulykken uden en eneste skramme. Ingen andre er kommet til skade.

Togtrafikken mellem landsdelene har været standset siden ulykken, der ramte kort efter klokken 14. Det er stadig uklart, hvad der er årsag til, at chaufføren kørte galt.

Vidner har over for Ekstra Bladet fortalt, at lastbilen først ramte autoværnet i den ene side. Siden mistede chaufføren herredømmet. Bilen kørte tværs over motorvejen og over i den modsatte vejbane, hvor den blandt andet ramte en container, der blev flyttet flere meter, inden både containter og lastbil røg ud over en bro.

Rasmus Vincents brugte skovlen på sin gravemaskine til at hjælpe lastbilchaufføren ud af førerhuset. Foto: Per Rasmussen
Rasmus Vincents brugte skovlen på sin gravemaskine til at hjælpe lastbilchaufføren ud af førerhuset. Foto: Per Rasmussen
 

LIGE NU: Tog holder stille på Sjælland - Lastbil havnet på togskinner

DSB indsatte hurtigt togbusser mellem Ringsted og Slagelse til at tage sig af de mange togrejsende. Meldingen først på aftenen torsdag er, at togtrafikken først forventes normaliseret igen fra fredag morgen.

Rasmus Vincents arbejdsdag blev noget længere, end han havde regnet med.

- Jeg er her stadig og hjælper nu med at få lastbilen ned. Jeg har min gravemaskine her og blev bedt om at fjerne noget rækværk, så de bedre kunne komme til, siger Rasmus Vincents klokken 19 til Ekstra Bladet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær