Rebecca efterlyser buschauffør: - Tak for du hjalp min søn

Rebecca Rachlaus seksårige søn Alexander nåede at være forsvundet i to timer, inden skolen opdagede, at han var væk

Foto: Rebecca Rachlau.
Foto: Rebecca Rachlau.

Rebecca Rachlau fik en sig noget af en forskrækkelse, da det i går omkring middag bankede på døren. Det var hendes seksårige søn Alexander, som skulle forestille at være i skole.

Den lille dreng, der går i børnehaveklasse på Nordstjerneskolen i Helsinge, var blevet sur på klassens vikar og var derfor gået fra klasselokalet for at gå hjem.

Men familiens hjem ligger 11 kilometer fra skolen, og Alexander skulle derfor krydse meget trafikerede veje. Heldigvis opdagede en buschauffør, at han gik alene langs en landevej, og han spurgte derfor, om han ikke måtte køre Alexander lidt ad vejen.

- Det er en vej, hvor bilerne kører rigtig stærkt, og buschaufføren har hjulpet med at forkorte turen omkring fem kilometer i forhold til, hvis Alexander var gået hele vejen, fortæller Rebecca Rachlau til Ekstra Bladet.

Alexander nåede at være væk fra skolen i to timer, inden Rebecca Rachlau selv måtte ringe til skolelederen for at fortælle, at hendes dreng var gået hjem. Hun vidste ikke, hvem buschaufføren var, og hun efterlyste ham derfor på Facebook i håb om at få lov til at møde ham og sige tak for, at han passede på seksårige Alexander.

- Jeg er så dødtaknemmelig og glad for, at der stadig findes mennesker, som ham, der passer på mit barn, når jeg i min bedste tro tror, at skolen gør det. Jeg vil gerne have lov til at sige tak, for det er så vigtigt for mig, når jeg ved, hvad der kunne være sket, siger hun og uddyber:

- Jeg er der, hvor jeg faktisk ikke er sikker på, at jeg havde fået Alexander helt hjem, hvis ikke det var for den her fantastiske buschauffør.

Gennem hjælp fra Facebook er det lykkedes hende at finde frem til, hvem han er, men hun har endnu ikke kunnet få fat i ham.  

Hvad vil du sige til ham, når du snakker med ham?
- Dels vil jeg rigtig gerne møde ham personligt. Jeg kan ikke sætte ord på, hvad det betyder, at han har passet på mit barn. Der flyver rigtig mange ting gennem hovedet på én, når man står i det her, men mest af alt er ordet 'tak' pludselig bare så fattigt.

Udover buschaufføren fik Alexander også hjælp af en politibetjent, som fulgte ham hjem det sidste stykke ad vejen.

Skole: 'Vi lægger os fladt ned'
Tilbage sidder Rebecca Rachlau nu rystet over, at den skole, som hun har tillid til passer på sønnen, kunne overse, at han var forsvundet i to timer.

Hun har i dag været til møde med Peter Thomas Brixen, der er skoleleder på Nordstjerneskolen, og han fortæller til Ekstra Bladet, at skolen 'lægger sig fladt ned' og kun kan beklage episoden.

- Det er en klasse, hvor der på grund af sygdom har været vikarer på, så der stod to unge mennesker med dem. Det har været kaotisk, og han er blevet uvenner med den ene vikar, og så er han stukket af. Vikaren turde ikke at gå fra de andre, for han var bange for, at de andre elever så også gik. På trods af de retningslinjer vi har, er vikarerne ikke gået videre til os og fortalt, at han var væk, siger Peter Thomas Brixen til Ekstra Bladet.

Skolens retningslinjer er ifølge Peter Thomas Brixen, at den pågældende lærer eller vikar skal lede efter eleven. Lykkes det ikke at finde personen inden for 20 minutter, skal forældrene orienteres. Han påpeger, at alle skolens ansatte efter denne episode igen er blevet gjort opmærksomme på, hvor vigtige disse retningslinjer er.

-  Selvfølgelig er det vores ansvar. Det må ikke ske. Vi har lagt os fladt ned og sagt det, fortæller Peter Thomas Brixen og fortsætter:

- Det er klart, at vi skal genskabe tilliden over for de forældre. Det er jo naturligt, at de har den tvivl nu.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter