Red Barnet i skybruds-appel: Kom nu ud i regnvejret og saml ind

Søndagens skybrud kan risikere at gå ud over børn i nød, melder Red Barnet, som frygter, at indsamlerne bliver hjemme

Selv om det regner, er der ingen grund tila t blive hjemme, siger Red Barnets generalsekretær. Foto: Anne-Sofie Helms/Red Barnet
Selv om det regner, er der ingen grund tila t blive hjemme, siger Red Barnets generalsekretær. Foto: Anne-Sofie Helms/Red Barnet
Følg Samfund

Ved du noget? Har du billeder af dig og din familie i regnvejret, så send dem til os på 1224@eb.dk eller på sms/mms på 1224 (alm. takst)

Søndag er en stor dag for Red Barnet, som har sin årlige landsindsamling til fordel for nødstedte børn.

Men dagen risikerer at blive noget værre møg.

Det fortæller generalsekretær i Red Barnet, Jonas K. Lindholm, til Ekstra Bladet.

Årsagen er naturligvis det elendige vejr, som har ramt landet. Der er varslet heldagsregn og risiko for skybrud i store dele af landet. Red Barnet frygter, at en stor del af de 9000 indsamlere, som på forhånd har meldt sig til og har fået en rute rundt i landet, simpelthen bliver væk.

- Og det kan man måske godt forstå. De fleste har nok sådan en dag i stedet lyst til at putte sig under dynen, tage søndagsavisen og drikke en kop kaffe. Vi håber bare på, at danskerne trodser regnen og går på gaden alligevel. Man er med til at gøre en forskel, siger Jonas K. Lindholm til Ekstra Bladet.

Han har søndag morgen tweetet en besked, hvor han opfordrer indsamlerne til ikke at være pivede.

Risikerer at miste millioner
Forskellen på et godt indsamlingsresultat og et mindre godt kan opgøres i millioner. På en god dag samler Red Barnet 8 millioner kroner ind. Erfaring fra tidligere år viser imidlertid, at op mod 20 procent af indsamlerne risikerer slet ikke at komme af sted alligevel, når vejret er skidt. Og eftersom hver indsamler i gennemsnit samler 1000 kroner ind, kan vejret være skyld i, at Red Barnet kommer til at mangle 1,6 millioner kroner i forhold til ellers.

- Og det er rigtig ærgerligt. Vi har arbejdet et helt år på det her. Det er normalt en fest for familier, fordi man tit samler ind sammen med sine børn. Vi har at gøre med en faktor, vi ikke kan styre. Desværre har mange børn et stort behov for hjælp ude i verden. Og den hjælp risikerer vi ikke at kunne give, siger generalsekretæren.

Brug for gummistøvler
Alle Red Barnets 65 lokalforeninger har ellers arbejdet for, at resultatet søndag skal blive godt. Uanset hvordan resultatet bliver, vil pengene blive brugt fornuftigt, lover Red Barnet.

- Hver en krone giver selvfølgelig en god fornemmelse i maven, forklarer Jonas K. Lindholm, som håber på, at de frivillige indsamlere finder gummistøvler og regntøj frem alligevel.

De mindste er de største ofre
Indsamlingen i dag går blandt andet til børn på flugt. Mange af børnene kommer fra Syrien og nabolandene, og indsamlingen skal hjælpe de yngste ofre i konflikten dér, hvor de bor, så de og deres familier ikke skal sætte livet på spil for at tage den lange flugt til en fjern verdensdel.

- Der er hårdt brug for hver eneste krone, der kommer i indsamlingsbøtterne, da de mindste altid er de største ofre i en katastrofe. Vi er afhængige af alle danskeres støtte for at kunne hjælpe børnene. Og det giver en god følelse i maven, når man gør noget godt for andre, siger Jonas K. Lindholm, som selv skal ud i regnvejret og samle ind med sin familie.

Red Barnet fortæller, at 1000 kroner, som hver indsamler typisk får hjem, kan give mad til en familie på seks i en måned, penicillin til 100 syge børn i en uge eller skolegang til to børn i et år.

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.