Redaktør for journalisters fagblad stopper efter otte år

Dansk Journalistforbunds formand udtaler, at forbundet er nået til et punkt, hvor en ny person må på posten

Øjvind Hesselager, redaktør på journalisternes fagblad, Journalisten, stopper efter otte år.

Det meddeler Dansk Journalistforbund på sin hjemmeside.

Fratrædelsen sker efter aftale med Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse.

Formand for Dansk Journalistforbund Lars Werge roser Øjvind Hesselager for at have styrket journalistikkens gennemslagskraft, men skriver også, at der er brug for en ny i stillingen.

- Øjvind har været en passioneret redaktør, som har lagt liv og sjæl i udvikling af bladet.

- Men hans journalistisk kompromisløse linje har også slidt på relationen mellem parterne, og DJ er nået til et punkt, hvor der må en ny person på posten som redaktør for Journalisten for at skabe en anden og ny relation, udtaler Lars Werge på hjemmesiden.

Bliver slået op til efteråret
Forbundet oplyser, at der hurtigst muligt vil blive konstitueret en redaktør. Stillingen bliver dog først slået op til efteråret.

Øjvind Hesselager bemærker i meddelelsen fra Dansk Journalistforbund, at Pressenævnet i hans tid aldrig har fundet anledning til kritik.

- DJ skal altid spille en nøglerolle i ambitionen om at sikre og udvikle kvaliteten af frie og uafhængige medier med højt journalistisk indhold.

- Fagbladet har i mine år bestræbt sig på at gå forrest i den kamp gennem en kritisk og fair dækning, der varetager medlemmernes interesser. Også i situationer, hvor det på den korte bane kunne gøre ondt på DJ, siger han.

Fagbladet Journalisten skriver i en nyhed om fratrædelsen, at fagbladet under Hesselagers ledelse har lavet flere kritiske historier om forbundet.

Det gælder blandt andet dækningen af en krænkelsessag i forbundet samt dækningen af, at forbundets midler var investeret i skattely.

4 kommentarer
Vis kommentarer