Reddet i sidste sekund: Surfer i problemer under storm

En redningsbåd var nær kæntret for at redde en surfer, som havde begivet sig ud i voldsom storm

Video: Twitter/Paul Hogg. Redigering: Niels Nedergaard.

Det er sjældent en god idé at surfe, når en storm rammer kysten. Det måtte en surfer også sande i Storbritannien ved kystbyen Hastings under stormen Ciara, som ramte 9. februar.

Surferen måtte således reddes i land af en båd med redningsmandskab ombord. Det skriver det frivillige redningsmandskab Hastings Lifeboat på Twitter.

Ved kysten ud for Hastings var bølgerne ekstremt høje og vilde som følge af stormen, men det stoppede altså ikke surferen, og brættet blev hevet frem.

Det til trods for at stormen bød på vindstød på op til 93 miles per hour, svarende til cirka 150 kilometer i timen.

Her får de tæsk af stormen

Ingen tilskadekomne
Stormen var så kraftig, at selv båden med redningsmandskabet var ved at vælte omkuld. Ingen personer kom til skade ved den dramatiske situation, oplyser RNLSI Lifeboat i Hastings på Twitter.

'Efter en dramatisk video er blevet sendt ud, ved de fleste af jer, at vi har været på dybt vand, men vi er glade for at rapportere, at vi alle er sikre, vel og ubeskadigede, og båden er uskadt og vi har trygt lagt til havn ved siden af @rnliEastbourne og vi er på vej til Hastings nu.'

En bruger på Twitter ved navn Paul Hogg fangede den dramatiske situation på video. Han er mildest talt ikke begejstret for surferens valg om at drage en tur ud i de voldsomme bølger.

'Modige folk fra RNLI er ude og redde en idiotisk surfer ved Hastings #StormCiara. Kom sikkert hjem, folkens,' skriver Paul Hogg på Twitter.

Stormen Ciara ramte i weekenden store dele af Storbritannien, og i Skotland var vindstyrken helt oppe på 145 kilometer i timen. Stormen førte desuden til store oversvømmelser flere steder i det britiske.

Ligeledes blev flytrafikken hæmmet. Blandt andet i London-lufthavnene Gatwick og Heathrow, hvor flere fly blev aflyst som følge af det voldsomme vejr.

Vi mærkede også til stormen i Danmark. Det kan du læse meget mere om her.

Færger og fly aflyses på grund af storm

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Surferen Toby Cunnigham kom i seriøse problemer, da han fik tæsk af kæmpebølger. Video: Newsflare.

Utroligt han overlever: Surfer tæsket af kæmpebølger

Også surfer Andrew Cotton kom galt afsted på en enorm bølge. Video: AP/Newsflare.

Tom Lowe blev tæsket godt og grundigt igennem, da han prøvede at tæmme gigantisk bølge i Portugal

Vild video: Surfer smadret af enorm bølge