Regeringen sender 335 flygtninge til København

Hovedstaden mister sin status som 'nulkommune' for flygtninge. Overborgmesteren lover at tage godt imod

- De mennesker vil vi byde velkommen med åbne arme.

Sådan lyder det fra Frank Jensen (S), overborgmester i København, efter at regeringen har besluttet, at København skal tage imod 335 flygtninge i stedet for nul, som det tidligere var planen.

- Jeg opfordrer københavnerne til, at vi samles om at løfte opgaven. Det skal gælde både foreninger og erhvervsliv, siger han til Ritzau.

- De her mennesker skal bydes velkommen med et treårigt integrationsprogram, hvor vi skal være med til at sørge for, at der er pasningsplads og den slags, tilføjer han.

København har indtil nu har været såkaldt nulkvotekommune.

Det har betydet, at asylansøgere ikke ville blive placeret permanent i hovedstaden, fordi byen i forvejen havde en meget stor andel borgere med ikkevestlig baggrund i København.

Flere borgmestre i Københavns Kommune tog allerede ved flygtningekrisens begyndelse i september hul på en debat om, hvorvidt kommunen skulle bryde med sin status som nulkommune, der også har været kritiseret fra andre dele af landet.

Med fredagens beslutning har regeringen truffet beslutningen på hovedstadens vegne.

Hvor de 335 skal indkvarteres, kan Frank Jensen endnu ikke svare på.

- Det er vi i gang med at kigge på. Vi har jo et presset boligmarked, så vi er i gang med at kigge på kreative løsninger som eksempelvis nedlagte plejehjem, fortæller han.

Men overborgmesteren siger, at Københavns Kommune er klar til at tage imod flygtningene, efter at regeringen har besluttet, at København ikke længere skal være nulkvotekommune.

Frank Jensen er sikker på, at rigtig mange københavnere gerne vil hjælpe til med at få integrationen til at lykkes og lover, at han og kommunen vil lægge sig i selen.

- Jeg oplever, at københavnerne - ligesom jeg selv - er meget optaget af, at vi skal sikre tryghed og et godt liv for de mennesker, som toner frem på vores TV-skærme: børn og forældre på flugt med usikkerhed og bekymring malet i ansigterne.

- Lad os hjælpes ad med at give dem en god start, skriver han på sin Facebook-profil.

64 kommentarer
Vis kommentarer