Regeringen vil inddrage læseferien for 1.g og 2.g

Regeringen vil lægge studieaktiviteter i læseferien for gymnasiets yngste elever og gøre skoleåret længere

Gymnasieeleverne skal have en mere jævn arbejdsbyrde i løbet af skoleåret. Med det argument vil regeringen mere eller mindre inddrage læseferien for eleverne i 1.g og 2.g.

Ifølge regeringens længe ventede gymnasieudspil skal der lægges skemalagte studieaktiviteter ind i eksamensperioden i 1.g og 2.g. Dermed ser det ud til, at læseferien bliver fyldt op med faglige aktiviteter.

Regeringen nævner som eksempel herpå særlige kurser for elever, der skal indhente fagligt stof, almindelige undervisning i fortsætterfag eller skriftlige opgaver.

Skoleåret bliver altså lidt længere for den enkelte elev. Til gengæld vil mængden af uddannelsestid være uændret med cirka 2470 timer over de tre år.

I sit netop fremlagte gymnasieudspil vil regeringen dele gymnasietiden op i undervisningstid med lærere og fordybelsestid, hvor eleverne som udgangspunkt arbejder på egen hånd enten hjemme eller på gymnasiet.

Fremover får eleverne i gennemsnit 500 timers fordybelsestid. Det kan sammenlignes med det, der i dag hedder elevtid, og som udgør cirka 630 timer i løbet af de tre gymnasieår.

- Vi vil styrke de gymnasiale uddannelser, så flere unge bliver i stand til at starte på en videregående uddannelse. Gymnasiet er for dem, der gerne vil læse videre, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen under præsentationen af gymnasieudspillet.

- De unge har hver især muligheder, og med det følger også et ansvar for at gøre sit bedste. Vi har ansvaret for at give dem de bedst mulige betingelser.

Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) indleder de første drøftelser med de øvrige partier torsdag og indkalder samtlige partier til egentlige forhandlinger tirsdag 12. april.

2 kommentarer
Vis kommentarer