Regeringskilde: Græsk valg om en måned

Efter flere dages spekulationer om, hvad der vil blive den græske premierministers, Alexis Tsipras', næste træk, siger en regeringskilde, at valget formentlig vil komme om præcis en måned.

Foto: AP
Foto: AP

- Målet er at holde valg 20. september, siger kilden, efter Tsipras mødtes med sine ministre og højtstående partimedlemmer torsdag eftermiddag.

Andre kilder siger til Reuters, at Tsipras senere på dagen vil indgive sin afskedsbegæring til landets præsident.

Dermed håber han at kvæle det oprør, der er brudt ud i hans eget Syriza-parti, og sikre sig opbakning til at implementere en række skrappe reformer.

Ifølge den græske tv-station Mega skal grækerne til stemmeurnerne 20. september. Datoen er endnu ikke officielt bekræftet.

Tsipras vil senere torsdag komme med en udtalelse om valg, siger en regeringsembedsmand ifølge Reuters.

Tsipras har ifølge kilder droppet tanken om at holde en tillidsafstemning, og nu betragtes det som mere sandsynligt, at der kan komme et valg allerede midt i september.

Regeringens ministre har i dagevis debatteret, hvad de skal gøre, efter et stort antal Syriza-medlemmer i sidste uge trodsede Tsipras og afviste at bakke op om den nye hjælpepakke til 86 milliarder euro.

Torsdag eftermiddag sad Tsipras i møde med sine rådgivere for at beslutte sig for sit næste træk, siger en regeringsembedsmand.

- Alt er muligt, siger kilden til journalister der spurgte, om Tsipras vil udskrive valg senere på torsdagen.

Den statslige tv-station ERT rapporterer ligeledes, at premierministeren ventes at udskrive valg senere på dagen.

Da venstrelederen Tsipras accepterede et nyt hjælpeprogram efter langvarige forhandlinger med Grækenlands internationale kreditorer, mødte han modstand fra næsten en tredjedel af parlamentsmedlemmerne i hans eget parti.

De raser over, at Tsipras har forpligtet sig til blandt andet at hæve skatter og afgifter samt spare flere steder til gengæld for, at Grækenland fortsat får økonomisk hjælp.

Tsipras nyder imidlertid stadig opbakning blandt de græske vælgere, og det er ventet, at han vil genvinde magten, hvis der kommer et snarligt valg.

10 kommentarer
Vis kommentarer