Region Midtjylland regner med at fyre mindst 112

Ifølge en foreløbig oversigt påtænker regionen at fyre mindst 112 medarbejdere, mens en række skal omplaceres.

Mindst 112 medarbejdere skal fyres, og 38 skal omplaceres til en anden stilling som følge af en spareplan i Region Midtjylland.

Spareplanen skal skære budgettet frem mod 2019 med 699 millioner kroner, og med undtagelse af Enhedslisten står samtlige partier bag forliget.

De pågældende medarbejdere er blevet varslet om ændringen i deres arbejdsforhold, og at 112 er "påtænkt afskediget".

- Der er tale om en foreløbig oversigt, idet regionens hospitaler og øvrige arbejdspladser ikke er helt i mål med at iværksætte de nødvendige varslinger, lyder det i en oversigt fremsendt til pressen.

Koncern HR står bag en opgørelse over processen, hvori man vurderer, at det ansættelsesstop, som blev indført i foråret, vurderes generelt at have haft stor effekt i forhold til at undgå et endnu større antal afskedigelser.

- Opgørelsen rummer kun medarbejdere, som formelt er varslet omplaceret eller afskediget. Der er mange andre medarbejdere, som omfattes af for eksempel reorganiseringer, tildeling af nye ansvarsområder og stillingsnedlæggelser.

- Det samlede antal stillingsnedlæggelser ved naturlig afgang eller lignende er ikke opgjort endnu, men der er tale om et betydeligt antal, lyder det.

8 kommentarer
Vis kommentarer