Region Syddanmark vil have penge fra Bios

Ambulanceoperatører skal betale for manglende beredskaber og langsomme mobiliseringstider, mener region

Ambulancetjenesten Bios slipper ikke for at betale bod til Region Syddanmark.

Det mener regionsrådet, der mandag har besluttet at opretholde sit krav.

Kravet fra regionen kommer, fordi Bios ikke har kunnet leve op til sine forpligtelser om at holde sig til responstiderne. Det hollandske selskab overtog ambulancekørslen i regionen Syddanmark fra Falck 1. september 2015.

Ifølge regionen er Bios 80-90 reddere fra idealbemandingen på 550, lød det i februar.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sendte i april en meddelelse, da der var mistanke om, at Falck ikke handlede efter de givne regler i forbindelse med tabet af ambulancekontrakten i Region Syddanmark.

- Vi har på baggrund af den pågående efterforskning fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Bios’ påstande om, at Falck har misbrugt deres dominerende stilling på markedet, vendt sagen med kammeradvokaten.

- Vi mener fortsat, vi er i vores fulde ret til at fastholde boden, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse.

Bios har købt ekstra personale hos konkurrenten Responce for at lukke huller i vagtplanen.

Hvor stort bodsbeløbet vente at lande på, er endnu uvist. Men Stephanie Lose fortæller til Fyens Stiftstidende, at kravet "snart kunne sendes afsted."

Kammeradvokaten anbefaler regionen at udskyde selve indkrævningen af boden, såfremt operatørerne indleder en tvist. I så fald vil boden skulle betales, når tvisten er afprøvet juridisk.

Et flertal bestående at samtlige partier med undtagelse af SF og Enhedslisten valgte at følge kammeradvokatens råd.

14 kommentarer
Vis kommentarer