Regioner: Vi skal have flere penge til medicin

Der er brug for ekstra penge til medicin, hvis regionerne skal undgå at skære ned på personalet på sygehusene.

Danske Regionernes formand Bent Hansen (S) siger forud for forhandlingerne i Finansministeriet om regionernes økonomi, at der er brug for ekstra penge til medicin, hvis man skal undgå at skære ned på personalet på sygehusene:

- Vi mener, at der et udgiftspres, som vi skal kunne håndtere. Vi skal sørge for, at vi kan finansiere det, så vi ikke skal finde pengene andre steder herunder personalet, siger Bent Hansen.

Han mødes torsdag eftermiddag med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at forsøge at nå en aftale om regionernes økonomi i de kommende år. Fra begge sider er der lagt op til et langt forhandlingsmøde, som, man håber, vil ende med en aftale

Det helt store stridspunkt er flere penge til dyr sygehusmedicin. Her markerede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sig i valgkampen med et løfte om 2,4 milliarder kroner til sygehusene næste år. Et løfte som regionerne vil holde regeringen fast på.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen siger, at regeringen naturligvis vil holde, hvad man har lovet, men finansministeren vil ikke sige, at udgiftspresset bliver dækket for enhver pris.

- På den ene side er der meget snævre rammer for, hvad der er plads til, men på den anden side opfylder vi det løfte, som vi har afgivet på sundhedsområdet.

- Der er nogle snævre rammer til de her forhandlinger, for vi skal operere inden for budgetlovens smalle grænser, siger Claus Hjort Frederiksen og tilføjer:

- I forhold til medicinpriserne er der forskellige vurderinger af, hvor stor udgiftspresset er, og det er blandt andet det, vi skal ind og forhandle om nu.

Bent Hansen har inden forhandlingerne sagt, at der skal mindst to milliarder kroner ekstra på bordet, hvis regionerne skal fortsætte den nuværende drift og undgå besparelser.

- Nu begynder de endelige forhandlinger. Forhåbentlig får vi en aftale, der er i økonomisk i balance i forhold til vores drift. Den helt store knast er, hvordan de 2,4 milliarder kroner skal fordeles. Vi vil gerne et have et budget der er fuldt og helt dækkende for vores drift næste år.

7 kommentarer
Vis kommentarer