Regionsråd stemte nej til klimaforslag - så blev de oversvømmet

Lige efter politikerne i det regionale parlament i Veneto nedstemte et budgetforslag for at modvirke klimaændringer, blev parlamentsbygningen oversvømmet for første gang nogensinde

Venedig er ramt af værste oversvømmelser i over 50 år. Video: Ritzau Scanpix

Italiens regering erklærede torsdag undtagelsestilstand i Venedig på grund af massive mængder regn, som har ført til den værste oversvømmelse i den populære turistby siden 1966.

Ferie Van(d)vittige billeder: Værste oversvømmelser i over 50 år

Fredag eftermiddag skriver AFP, at den berømte plads Markuspladsen er blevet lukket af på grund af oversvømmelserne.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Allerede tirsdag - to dage før undtagelsestilstanden - blev den historiske regionale parlamentsbygning for regionsrådet i Veneto, Palazzo Ferro Fini, der ligger midt i Venedig, oversvømmet. Ironisk nok skete det samme aften, som regionsrådet havde debatteret det regionale budget for Veneto i 2020.

Det skriver CNN.

Andrea Zanoni, der er medlem af regionsrådet for det demokraktiske parti, har lagt et langt opslag på sin Facebook-profil, hvor han deler en række billeder inde fra salen og flere af de tilstødende lokaler, der ved 22-tiden tirsdag aften begyndte at tage vand ind.

Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix Samfund Venedig står under vand efter værste højvande i 50 år

- Ironisk nok blev salen oversvømmet to minutter efter flertalspartiet, Fratelli d'Italia og Forza Italia nedstemte vores ændringer for at tackle klimaforandringer, skriver Andrea Zanoni.

Blandt de forskellige ændringer, der ifølge ham blev foreslået til budgetforhandlingerne for 2020, var finansiering af alternative energikilder, erstatning af diesel-busser med busser, der er 'mere effektive og mindre forurenende' og reduktion af plastikaffald.

Fredag blev vandstanden målt til 153 centimeter over det normale havniveau, og det fortsætter ifølge byens borgmester, Luigi Brugnaro, med at stige. Foto: Ritzau Scanpix
Fredag blev vandstanden målt til 153 centimeter over det normale havniveau, og det fortsætter ifølge byens borgmester, Luigi Brugnaro, med at stige. Foto: Ritzau Scanpix

Regionsrådets talsmand Alessandro Ovizach bekræfter overfor CNN, at det regionale parlaments historiske bygning blev oversvømmet, mens rådet tirsdag aften diskuterede budgettet for 2020.

35 kommentarer
Vis kommentarer