Regionsrådsformand om ambassademiddag: Dybt uheldigt

Regionsrådsformanden vil have redegørelse, efter hospitalsdirektør spiste middag på ambassade

Kender du til familien og opholdet på hospitalerne? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst).

Mens sundhedsminister Nick Hækkerup (S) kræver en redegørelse fra Region Hovedstaden; kræver regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) nu en redegørelse fra Hvidovre Hospital for den behandling, som den saudiarabiske ambassadørs mor har fået på hospitalet.

Samfund Minister kræver redegørelse for saudi-særbehandling

Som Ekstra Bladet de seneste dage har afsløret, har der været en særdeles anspændt stemning på hospitalet, siden ambassadør Mohammed Ibrahim al-Agails mor blev indlagt på den specialiserede afdeling for hjerneskader 10. december sidste år en blodprop i hjernen.

I dag har Ekstra Bladet afsløret, hvordan vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen har været til middag på ambassaden 9. januar. Efterfølgende har ambassadørens mor fået lov at ligge på en specialafdeling for hjerneskadede i omkring halvanden måned, selv om personalet var på vej til at flytte henne til en anden afdeling.

- Det, synes jeg, er dybt uheldigt. Der må ikke herske tvivl om, at vi har lighed for sundhed i Danmark, og at vi behandler alle lige. I den her situation kunne man vente med at gå til middag på ambassaden til, at forløbet er slut, siger regionsrådsformanden.

- Man kan have de bedste intentioner i at gå til en middag, men det er virkelig med til at så tvivl om, hvorvidt den her kvinde har fået særbehandling eller ej. Det bliver jeg nødt til at vide lidt mere om, siger hun.

Hospitalsdirektør Torben Mogensen med en hakkebøf. Der blev formentlig kræset mere for ham hos den Saudi-arabiske ambassadør. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto) Vagthund Afsløring: Hospitalsdirektør med frue til middag i Saudi-palæ

Kender du til familien og opholdet på hospitalerne? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst).

0 kommentarer
Vis kommentarer