Regionsrådsformand roser saudi-særbehandling

Det er helt fint at familien til den saudiarabiske ambassadør får særbehandling på Hvidovre Hospital, mener regionsrådsformand

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Kender du til familien og opholdet på hospitalerne? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst).

Hvis personalet på Hvidovre Hospital havde håbet på at få hjælp fra den socialdemokratiske regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, kan de godt tænke om igen. Formanden roser i stedet hospitalsledelsen i den sag omkring særbehandling af moderen til saudiarabiske ambassadør, som Ekstra Bladet i dag afslører.

Ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail ses her på besøg hos dronningen. Gennem de sidste to en halv måned har han på bekostning af invaliderede og døende patienter sikret sin mor særbehandling (Foto: Liselotte Sabroe). Samfund Afsløring: Ambassadørfamilie tyranniserer Hvidovre Hospital

Sagen om særbehandlingen starter 10. december 2014, da den saudiarabiske ambassadørs mor bliver indlagt på hospitalets højt specialiserede Neurorehabiliteringsafsnit for børn og voksne, der har pådraget sig en hjerneskade.

Straks ambassadør Mohammed Ibrahim Al-Agails mor er kommet til afdelingen, begynder familien at diktere dagligdagen for personalet og andre patienter og kræve særbehandling til sin mor, der er indlagt efter en blodprop. Med hospitalsledelsens blåstempling får moderen sågar lov til at blive halvanden måned ekstra på specialafdelingen, fordi badeværelset på en anden afdeling ikke behager familien. Det til trods for, at personalet har gjort klar til, at hun kan udskrives.

Men det er altså helt okay, lader regionsrådsformanden forstå i en mail via kommunikationsafdelingen:

Samfund Saudi-skandalen: DF kræver minister-redegørelse

Korrekt håndteret

'Det virker som om, at ledelsen på Hvidovre Hospital har håndteret sagen korrekt og efter reglerne i et i øvrigt tragisk forløb, som er svært at håndtere for alle parter,' siger Sophie Hæstorp Andersen.

Formanden for sundhedsudvalget i Regionsrådet den radikale Karin Friis Bach ønsker slet ikke at kommentere sagen. Imens blæser Dansk Folkeparti til angreb.

- Jeg ved ikke om det er en fyringssag, men jeg synes ikke, at det er rimeligt, hvad der er foregået, og jeg vil have at vide, om det overhovedet er i overensstemmelse med lovgivningen.

- Ligebehandlingen er overtrådt

- Det der er afgørende er, at der gælder en ligebehandling i det danske sundhedsvæsen, og den er tydeligvis overtrådt. Hvis han har behov for, at hans mor får en speciel behandling, er jeg ret sikker på, at man kan finde tilstrækkelig oliepenge i Saudi Arabien til at sørge for det, siger Dansk Folkepartis medlem af Regionsrådet Kenneth Kristensen Berth.

De Konservatives medlem af Regionsrådet Mette Abildgaard mener ikke, at der skal gives særbehandling, og hun er klar til at gå videre med sagen.

- Hvis det er hospitalets og personalets opfattelse, at hun kan behandles på en anden afdeling, så der kan blive plads på den højt specialiserede afdeling, så er det sådan, at det bør være.

- Det er trods alt et hospital og ikke et hotel, siger hun.

Saudi-Arabiens ambassadør, Mohammed Ibrahim Al-Agail. (Foto: Liselotte Sabroe) Vagthund Saudi-ambassadør efter særbehandling: Min mor er meget skrøbelig

Kender du til familien og opholdet på hospitalerne? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst).

0 kommentarer
Vis kommentarer