Regn forurener drikkevand og tager menneskeliv i Sydamerika

Voldsomme uvejr i både Chile og Uruguay har tvunget folk fra deres hjem og oversvømmet store områder

Syv mennesker har mistet livet i et voldsomt uvejr, der har udløst stormfloder i Uruguay.

Yderligere er 3600 mennesker blevet drevet ud af deres hjem de seneste dage, oplyser landets myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Fire mennesker omkom, da en kraftig storm ramte den vestlige by Dolores, mens tre andre blev fundet døde, efter at de havde forsøgt at krydse en flod, der var gået over sine bredder.

Præsidenten i Uruguay, Tabare Vazquez, har erklæret søndag for national sørgedag som konsekvens af uvejrets følger.

Samtidig har voldsom regn i Chile i weekenden efterladt millioner uden rent drikkevand, skriver Reuters.

En person i landet er bekræftet omkommet, mens syv andre mennesker savnes, oplyser politiet. Den døde er en kvinde, der blev dræbt i et mudderskred sydøst for Chiles hovedstad, Santiago. Yderligere tre personer forsvandt i mudderskreddet.

I alt savnes syv personer, mens 95 hjem er blevet ødelagt, og 80.000 mennesker står uden elektricitet, oplyser den nationale redningstjeneste, Onemi.

Ydermere er jord og skidt blevet skyllet fra Andesbjergene ned i Santiagos vandforsyning. Det betyder, at omkring fire millioner mennesker ikke har adgang til rent vand.

Ifølge Reuters har myndighederne opfordret borgere i det berørte område til at fylde deres lagre med drikkevand, hvilket har givet trængsel i byernes supermarkeder i håb om at få fingre i vand på flaske.

I løbet af weekenden er der faldet 80 millimeter regn i Santiago. Det er fem gange mere end normalt for hele april, lyder det fra meteorologen Cristobal Torres fra det nationale meteorologiske institut, skriver Reuters.

Som konsekvens af den store mængde nedbør er der registreret mudderskred og oversvømmede flodområder flere steder.

0 kommentarer
Vis kommentarer