Regnen fortsætter: Risiko for skybrud igen

Det store vejrskifte skyldes kombinationen af en varm overflade og kold luft, oplyser DMI

Nordjylland har søndag oplevet et voldsomt regnvejr. Se det her. Video: Rene Schütze.

Søndag blev en våd fornøjelse flere steder i landet, og regn- og tordenbygerne lader til at fortsætte i starten af næste uge.

Det oplyser den vagthavende meteorolog Frank Nielsen hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Søndag blev der registreret skybrud nord for København i Gentofte-området, hvor der faldt 30 millimeter regn, og der er igen natten til tirsdag risiko for skybrud.

- Der er risiko for torden og lokale skybrud fra tirsdagsdøgnet, og der er mulighed for regn- og tordenbyger mandag, siger Frank Nielsen.

Mens regnen er overstået i de østlige dele af landet søndag, har bygerne sidst på eftermiddag søndag bredt sig til det nordlige Jylland.

Nordjyllands Politi har tidligere skrevet på Twitter, at det kraftige regnvejr havde skubbet kloakdæksler op, at lyn var slået ned i lygtepæle, og flere lyskryds ude af drift.

Der har søndag også været registreret kraftig regn i det centrale Jylland nord for Billund, mens der slet ikke er faldet regn i Sydsjælland, på Lolland, Falster, Fyn og i Sønderjylland, oplyser DMI.

De fleste steder, hvor regnen er faldet, er der faldet mellem 5 og 15 millimeter.

Det store vejrskifte fra hedebølge til regn i store mængder skyldes ifølge den vagthavende meteorolog kombinationen af varm overflade og kold luft.

- Efter de varme dage, kom der koldere luft ind over Danmark. Og når kold luft kommer over varme overflader, udløser det byger, og de flytter sig hurtigt, siger Frank Nielsen.

Der kommer dog ikke et fald i temperaturerne.

- Det sjove ved det er, at det stadig bliver lummervarmt. Vi forventer, at det bliver 23-30 grader mandag og tirsdag mellem 20 og 28 grader, fordi luften stadig er varmt, siger Frank Nielsen.

Onsdag og torsdag vil temperaturen falde til 20 grader.

31 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere