Regnfuld dag: Her varsler DMI om forhøjet vandstand

Resten af landet står op til en regnfuld lørdag

Oversvømmelser ramte Sydsjælland nær Vordingborg i slutningen af december. (Privatfoto)

Man skal være forsigtig, hvis man kører i bil eller bevæger sig ud til fods i kystområder i den vestlige Limfjord denne sidste lørdag i januar. Det fortæller DMI.

- Vi har udsendt et varsel om forhøjet vandstand i Limfjorden klokken 10 og det næste døgn frem. Det er selvfølgelig forhøjet vandstand, men ikke noget kritisk, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Steen Rasmussen, til Ekstra Bladet.

Den forhøjede vandstand skyldes, at vestenvinden har været ret kraftig i lang tid, så det presser vandet ind i Limfjorden, og det så ikke kan komme ud igen så hurtigt.

- Så vi forventer, at der er forhøjet vandstand på 130-140 cm fra klokken 10, og vandet er stille og roligt begyndt at stige, siger han og fortsætter:

- Det skyldes den her kraftige vind, vi har haft i længere tid fra vest, der presser ind i Nordsøen. Der har blandt andet været Tor, den kraftige orkan i Norge, og kraftige lavtryksudviklinger nord for Skotland. Det har givet en meget meget kraftig vestenvind og nordvestenvind, så det betyder, at vandet er presset ind i Nordsøen og ind mod vestkysten. Så derfor giver det forhøjet vandstand i Limfjorden, siger han og understreger, at det er en langsom proces over det kommende døgn, så der ikke er noget kritisk.

Man kan se DMIs varsel her. Foto: DMI
Man kan se DMIs varsel her. Foto: DMI

Resten af landet får en lidt våd medfart fra oven, hvis man bevæger sig ud.

- Vi får regn her til morgen over den sydlige og østlige del af landet, der bevæger sig stille og roligt mod øst, og så klarer det efterhånden op. Men så kommer der nogle byger, og det bliver noget køligere. Vi får i hvert fald temperaturer omkring 6-7 grader i dag og stadig en jævn til hård vind, stedvist kuling fra sydvest, siger meteorologen.

I aften og i nat bliver det efterhånden noget køligere, og der kan også komme byger med lidt vinterlig nedbør i - det kan være slud, hagl eller måske tøsne.

- I morgen bliver der lidt sol mellem bygerne. Så det bliver lidt vekslende, men stadig ret blæsende. Vinden tiltager igen i nat ved vestkysten op til en hård kuling. Det er meget ustadigt vejr i øjeblikket, siger Steen Rasmussen.

1 kommentar
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere