Annonce:
Annonce:

Regnvåde demonstranter i sidste slag mod asylstramninger

En broget flok på omkring 1500 demonstranter var mandag på gaden i protest mod regeringens asylstramninger

Annonce:
Følg Samfund

Regnen og blæsten gjorde det næsten umuligt at høre talerne mandag, da en demonstration mod de i Folketinget allerede vedtagne asylstramninger fandt sted i København. Det skete under overskriften "Not in my name".

Arrangørerne ville slå et sidste slag mod loven, inden den bliver underskrevet af dronning Margrethe. Demonstrationen gik dog ikke til Amalienborg, men fra Nørreport Station til Kongens Nytorv.

- Vi må tage Danmark tilbage fra Lars Løkke og hans håndlangere, råbte en agiteret arrangør Bwala Sørensen til de omkring 1500 fremmødte ved Nørreport Station.

Hun deklarerede yderligere, at Dansk Folkeparti aldrig bliver stuerene, men stadig er i stuen. Her spreder deres holdninger sig ifølge taleren som skadedyr, hvis "ekskrementer lugter".

Annonce:

- Jeg er træt af den måde, vores politikere taler om flygtninge på. Hvorfor starter vi ikke med at sige, at selvfølgelig skal vi hjælpe? siger Peter Marckmann fra Roskilde, om hvorfor han var mødt op til demonstrationen.

Derefter gik demonstranterne gennem København under spredte slagord som "Asyl til alle", "Welcome Refugees" og en let moderation over det kendte "Ingen fascister i vores gader" til nu "Ingen racister i vores gader".

Det skete uden større afbrydelser end trafikpropper og tydeligt irriterede cyklister, der prøvede at klokke sig gennem mængden.

Demonstrationen endte ved Kongens Nytorv, hvor menneskemængden stod presset sammen mellem den franske ambassade og Metro-arbejdet.

- Det er vigtigere end nogensinde at lægge et pres på vores politikere. Politikere, der ikke lever op til deres ansvar. Vi har et ansvar for mennesker på flugt, sagde en taler, der i planen nøjes med navnet "Ham den lange".

Annonce:

Regnen var løjet af, omend vinden holdt ved, da arrangør Mikkel Radicke omkring klokken 18.30 tændte en fakkel for de flygtninge, der er døde på vejen til Europa. Derefter blev der afholdt et minuts stilhed.

- Der har ikke været noget. Det er lige før, man falder i søvn, sagde en betjent, der holdt øje med demonstrationen.

- Jeg tror, vi har sat et aftryk, afsluttede Mikkel Radicke over for demonstranterne, inden den roligt opløste sig selv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: