Annonce:
Annonce:

Regnvand plager trafikken over hele landet

Kloakkerne kan ikke følge med de massive regnmængder, og det går ud over trafikken landet over

Så voldsomme er oversvømmelserne. (Foto: Local Eyes)
Annonce:
Følg Samfund

Skaber oversvømmelserne problemer for dig? Tip Ekstra Bladet eller send billeder i en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller i en mail til 1224@eb.dk

Et af de største trafikale knudepunkter er ramt af oversvømmelser søndag morgen på grund af de massive regnmængder. Det oplyser Vejdirektoratets Trafikinformationscenter til Ekstra Bladet.

Se mere video på Local Eyes

Der er tale om det store sammenfletninger mellem E20 og E45 ved Fredericia og Taulov i Jylland.

- Vi er faktisk i gang med at spærre hele motorvejen af i begge retninger, fordi vi skal pumpe vand væk. Vi har hentet en pumpe i både København og Fredericia, og jeg kan ikke sige, hvor lang tid det kommer til at tage, inden man kan køre der igen, siger Pia Richter-Pedersen fra Vejdirektoratet.

Det er dog ikke den eneste vej, der er spærret på grund af vand. Også Kalundborgmotorvejen er lukket ved Kvanløse.

Annonce:

- Vi bøvler generelt med vand over hele landet, så man skal virkelig være opmærksom, køre ordentligt og måske endda omlægge sin rute, siger Pia Richter-Pedersen.

Hun anbefaler, at man eventuelt tjekker Trafikken.dk, inden man sætter sig i bilen i dag.

Klokken 12.30 søndag er begge veje fortsat spærrede, oplyser Vejdirektoratet.

Problemer i juletrafikken: Flere veje spærret af voldsomme regnmasser

Risiko for akvaplaning
E47 ved Sakskøbing advares der også om akvaplaning, mens afkørsel to ved Ballerup på Motorring fire er spærret. Men det er ikke kun motorvejene, der er hårdt plagede af massive søer søndag.

- Generelt er mange hovedveje og landeveje også helt våde. Så man skal virkelig passe på akvaplaning i dag, siger Pia Richter-Pedersen fra Vejdirektoratet.

Også hos Politiet advarer man mod vandet.

- Vi oplever, at folk ikke helt kører efter forholdene, siger Henrik Brix, der er vagtchef hos Københavns Politi.

Annonce:

Hos Fyns Politi er der også travlt med vandet. Her advares der blandt andet om, at kloakdæksler er skudt op, og derfor kan der være huller i vejene.

Mere vand på vej
Som om veje, marker og sommerhusområder ikke var vasket godt nok, melder DMI, at regnen ikke kommer til at stoppe lige foreløbig.

- Der kommer regnbyger ind fra nordvest i løbet af dagen, og de giver noget vand. Det er ikke store mængder, men hvis der kommer endnu mere regn, kan det skabe nogle problemer. Først efter middagstid vil det begynde at holde tørt, siger vagthavende meteorolog hos DMI Lars Henriksen til Ritzau.

Søndag morgen er DMI stadig ved at danne sig et overblik over nedbørsmængderne, som kan være helt oppe i nærheden af mellem 40 og 50 mm, lyder det.

- Der er set over det seneste døgns tid kommet meget vand rigtig mange steder. Ifølge vores målinger ligger vi i den sydlige del af landet mange steder mellem 25 og 35 millimeter. Nogle steder er der kommet mere, fortæller Lars Henriksen til Ritzau.

Annonce:

Bilerne kan drukne
Flere læsere har henvendt sig til Ekstra Bladet for at advare om de glatte og ufremkommelige veje.

Blandt andet Rinka Christensen, der allerede lørdag eftermiddag fik regnens hårde næve at føle, da hun var ude at køre. Hun blev simpelthen tvunget til at køre over dobbelte spærrelinjer på Sydsjælland for at undgå at drukne familiens bil.

Det skete da hun kom kørende på Brovejen ved Vordingborg omkring klokken 15 lørdag.

- Vi var bange for at køre fast i vandmasserne på vejen, så vi måtte en tur over i modsattespor, lyder det fra Ringka Christensen, der har optaget en video af turen for at advare bilister i området om de lumske forhold.

- De andre bilister måtte holde tilbage og generelt kørte folk efter forholdene, for man kunne ikke gøre så meget andet. Vi kunne jo ikke vente på at kommunen kom og sugede vandet op, fortæller hun.

Annonce:

Så voldsomt så det ud, da Ringka kom kørende i sin bil. (Foto: Privat)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: