Rejsebureau: Bare drop ekstra kontanter på Grækenlandstur

Danskere på vej til Grækenland behøver ikke længere fylde kufferten med pengesedler, lyder det fra rejsebureau

Græske banker har atter slået dørene op, og det får et af de største danske rejsebureauer til at lempe på anbefalingen til de danske charterturister på vej på ferie i det gældsplagede middelhavsland.

I de seneste tre uger, hvor de græske banker har holdt lukket, har Star Tour ellers anbefalet kunderne at hæve ekstra kontanter hjemmefra til ferien.

- Men vi går tilbage til vores normale anbefaling nu. Man behøver ikke længere tage ekstra kontanter med på rejsen.

- Men det er altid en god idé at have nogle kontanter med, for der kan være steder, hvor man ikke kan betale med kort, siger Nikolai Johnsen, pressechef i Star Tour, hvor man i løbet af sæsonen sender omkring 70.000 danskere til Grækenland.

Mandag var der meldinger om lange køer foran banker i Grækenland, hvor kunderne for første gang i tre uger havde mulighed for eksempelvis at få adgang til deres bankboks.

Bankerne er dog fortsat underlagt restriktioner, så der kan fortsat kun hæves 60 euro om dagen eller fra mandag maksimalt 420 euro om ugen.

Samtidig bliver en række føde- og dagligvarer dyrere. Det sker som følge af øgede afgifter, som er en del af de tiltag, som Grækenlands kreditorer kræver gennemført, hvis der skal forhandles et nyt hjælpeprogram på plads.

Det betyder blandt andet, at moms på drikkevarer og mad på de græske spisesteder og barer stiger fra 13 til 23 procent.

Ifølge græske medier stiger også dagligvarer som kød, fisk, kaffe, te, juice, ris, mel, mejeriprodukter, toiletpapir og kondomer.

Det vil kunne mærkes på pengepungen for grækerne og dermed også for de danske turister, der skal nyde en græsk salat på en taverna eller købe ind i de lokale supermarkeder på ferien, siger Nikolai Johnsen.

En del af de rejsende, der tager på ferie til Grækenland, har betalt for alle måltider og drikkevarer på forhånd gennem rejsebureauet på en såkaldt all inclusive-rejse.

De får ikke sendt en ekstra regning på grund af de højere afgifter, forsikrer Nikolai Johnsen, men prisstigningerne på mad- og drikkevarer kan komme til at betyde dyrere rejser til næste sæson.

- Men det er for tidligt at spekulere om, hvor meget rejserne vil stige. Det hører også med til billedet, at det er et relativt prisfølsomt marked, og grækerne ved godt, at hvis de sætter priserne i vejret, så mister de måske nogle af deres kunder, siger han.

2 kommentarer
Vis kommentarer