Rejse'forsikring': Så grove er forsikringsselskaberne

Du tror, at du er dækket på ferien, men forsikringsselskaberne gør alle krumspring for at undgå at betale, når uheldet er ude 

Forsikringsselskaberne tager sig godt betalt. Alligevel kan du ikke være sikker på, at de betaler, hvis uheldet er ude. Foto: Michael Mottlau
Forsikringsselskaberne tager sig godt betalt. Alligevel kan du ikke være sikker på, at de betaler, hvis uheldet er ude. Foto: Michael Mottlau
Følg Samfund

Øv! Der var blot to dage til drømmeferien. Kufferten var pakket, men akut sygdom tvang dig til af aflyse.

Æv! Lillesøster på et år bliver ramt af en ondartet maveforgiftning og mor og far må skiftes til at vågne over patienten. Ferien er ødelagt.

Men heldigvis dækker forsikringen. Tror du.

For juristerne i forsikringsselskaber er ganske kreative i disciplinen af afvise kunderne, når de kommer galt af sted – eller slet ikke kommer af sted – på ferier.

Der viser Ekstra Bladets gennemgang af 70 sager fra Ankenævn for Forsikring, hvor vrede forbrugere søger hjælp, når rejseforsikringen har afvist dem.

Hvor ligger Kroatien?

Eksempelvis afviste Tryg at dække udgifter til en øjenskade, der skete i Kroatien. Argumentet var, at Kroatien – ifølge Trygs egen definition – ikke var Europa.

I en anden sag afviste Tryg af dække udgifter til en skade, som en 11-årig dansk dreng pådrog sig, da han blev skambidt af en abe i Sri Lanka. En lokal læge sendte ham hjem til Danmark med farlige sår. Han blev opereret i narkose. Men Tryg mente ikke, at skaden var så farlig, som lægerne havde syntes, så man afviste at dække.

Tager sig godt betalt

Og det er ikke fordi, at selskaberne ikke tager sig godt betalt.

Forbrugersitet Findforsikring.dk har for Ekstra Bladet set på, hvor meget det koster at tegne en enkeltrejseforsikring for en lille familie på fire personer, som gerne vil holde 14 dages ferie i Thailand.

Og det kan blive rigtigt dyrt.

Læg 15 pct. til rejsens pris

Blandt de seks selskaber med speciale i rejseforsikringer, der opfyldte alle familiens forsikringsbehov – såsom bagage-dækning, ansvar og ulykke, ubegrænset sygdom, feriekompensation og afbestilling – svinger prisen fra 3346 kroner til 4716 kroner.

Det betyder, at familien skal lægge mellem 10 og 15 procent oven i rejsens pris, der i forvejen lød på 32.000 kroner

– Det, må man jo sige, er relativt meget for de fleste familier, siger Kasper Kjems, marketing manager hos findforsikring.dk..

* Læs flere eksempler på, hvordan selskaberne svigter feriesyge danskere og hvilke selskaber, der har flest klager i Ekstra Bladet i dag.

* Se også i Ekstra Bladet hvor du får de billigste rejseforsikringer, og hvordan du undgår de værste fælder.

Undgå fælderne: Her er den bedst og billigste rejseforsikring

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.