Rejsekort-minister: Kortet kan snart være fortid

Magnus Heunicke indrømmer, at der er alt for mange problemer med Rejsekortet, som han måske tror kan være fortid inden for få år

Magnus Heunicke var tirsdag morgen mødt op på Københavns Hovedbanegård for at tale med en række danskere, om de mange problemer, der er med det berygtede rejsekort.

Klagerne er væltet ind over DSB's Rejsekort, som ud over at have kostet flere milliarder kroner, også står til lidt af en dumpe-karakter hos brugerne.

Ekstra Bladet har i den seneste tid blandt andet kunne fortælle, at der er blevet givet astronomiske 816.000 'dummebøder' i 2014 ene og alene, fordi brugerne af rejsekortet havde glemt at tjekke ud. Det svarer til bøder for mere end 40 millioner kroner.

Transportminister Magnus Heunicke har svaret på kritikken og erkendt, at kortet ikke fungerer, som det skal. Nu går han skridtet længere og forudser, at kortet allerede kan være fortid om få år. 

- I løbet af det næste år frem kan det være, at vi slet ikke vil bruge det her rejsekort mere, men at vi vil bruge det på vores mobiltelefon i stedet for. Der er teknologien sådan set klar til at rykke over på mobile enheder, siger han til Ritzau.

Fundamentale problemer
Magnus Heunicke har tirsdag været til et møde med Rejsekortet A/S, repræsentanter for trafikselskaberne samt Folketingets øvrige partier. Her gav han en frist til jul til at løse de mange problemer, som han anser som alvorlige

- Der er stadigvæk for mange helt fundamentale problemer med rejsekortet, siger transportministeren til Ritzau og fortsætter

- Vi har taget alle de problemer, jeg har kunnet finde op på bordet. Der er 15-16 virkeligt vigtige emner, og dem beder vi nu Rejsekortet om at komme med svar på.

 

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen