Rejsekort-vanvid: 816.000 dummebøder i år

Trafikselskaberne scorer millioner på bøder 

Mange danske pendlere er langt fra tilfredse med rejsekortet. (Foto: Søren Kjær)
Følg Samfund

816.000 gange har rejsende i metro, tog, og busser fået en bøde i år, fordi de har glemt at tjekke ud med deres rejsekort. Hertil kommer et uvist antal rejsende, der har fået bøde for at glemmer at tjekke ind igen, når de skifter fra eksempelvis tog til metro. 

Det gigantiske tal svarer til, at 2.607 rejsende hver eneste dag fra 1. januar til 9. november i år har fået udstukket Rejsekortets dummebøde på 50 kroner, og det har indtil videre givet trafikselskaberne 40,8 millioner kroner i kassen.

Rejsekorts-vanvid: Anne Mette har fået et års karantæne

Hos Forbrugerrådet mener man, at det høje antal bøder er vink med en togvogn om, at rejsekortsystemet langt fra fungerer optimalt: 

- Det er beviset for, at rejsekortet er vanskeligt for folk at bruge korrekt. Det såkaldte skifte-tjek-in generer kunderne, og formålet er udelukkende at hjælpe trafikselskaberne til at fordele penge mellem hinanden, siger Asta Ostrowski, transportpolitisk medarbejder i Forbrugerrådet.

Direktør i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten kan godt forstå, at nogle rejsende er frustreret over at få bøder for deres glemsomhed:

- Hvis man glemmer at tjekke ud er det irriterende for de fleste.

- Men de fleste kunder er tilfredse, for rejsekort-systemet med tjek-ind, tjek-ind, tjek ud er utvivlsomt den letteste måde at have billet til den kollektive trafik, siger direktøren og påpeger, at 98,02% af de rejsende tjekker korrekt ud, siger han.

Tusindvis brokker sig over rejsekortet

I 2013 blev der samlet givet 614.000 bøder for at glemme at tjekke ud med rejsekortet.

Transportminister Magnus Heunicke(S) og direktøren for Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten er indkaldt til et møde i transportudvalget 2. december, hvor de skal redegøre for problemerne med rejsekortet. 

 

Læs mere i Ekstra Bladet i dag eller i EKSTRA:

- Stor guide: sådan undgår du rejsekortet

- Politikere fordømmer rejsekortet

Rejsekorts-vanvid: Anne Mette har fået et års karantæne

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind