Rejsekortet skal erstattes

Transportminister Benny Engelbrecht vil erstatte Rejsekortet med en app

Rejsekortet kan snart være på vej ud. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Rejsekortet kan snart være på vej ud. Foto: Tariq Mikkel Khan.

I en ny undersøgelse lægger Transportministeriet op til, at Rejsekortet skal erstattes af en app i løbet af de næste to til fem år. Appen skal kombinere Rejsekortet og Rejseplanen. Målet er at gøre det lettere for passagererne.

- En ny app-løsning, som samler rejsekort- og rejseplantilbuddet, vil medføre, at passagererne kan planlægge, booke og betale deres rejse et og samme sted,

- Derudover vil den kunne tilpasses personlige præferencer eller foreslå alternative rejser ved for eksempel regnvejr, siger transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Ministeriets nye undersøgelse peger på, at når et nyt mobilsystem er færdigudviklet, skal det stadig være muligt at benytte Rejsekortet i en periode på op til fem år. Da det nye system kræver en smart-phone, vil det efterfølgende udelukke fem til ti procent af befolkningen. For dem skal det stadig være muligt at få et fysisk kort, foreslår undersøgelsen.

Undersøgelsen foreslår flere forskellige løsninger, der alle involverer et snarligt farvel til Rejsekortet. Nu skal det nye selskab Rejsekort og Rejseplan finde ud af hvilken løsning der er bedst.

- Jeg synes, at det vil være en stor gevinst for passagererne at samle Rejsekortet og rejseplanen i én app. Jeg ser derfor frem til at følge det videre arbejde hen imod en sådan app-løsning, siger Benny Engelbrecht.

Rejsekortet har været i brug siden 2011. Det blev dog først landsdækkende i 2016.

 

 

656 kommentarer
Vis kommentarer