Annonce:
Annonce:

Rejser til udlandet for første gang siden krigen

Den russiske præsident rejser nu til udlandet for første gang - officielt i hvert fald - siden krigens begyndelse i Ukraine

Få seneste nyt om krigen i Ukraine her.

Få de seneste nyheder fra Ukraine her.
Annonce:
Følg Samfund

Vladimir Putin har muligvis pakket sit toiletgrej i sin håndbagage, for den russiske præsident rejser nemlig for første gang, officielt i hvert fald, til udlandet siden Rusland startede krigen i Ukraine.

Planen er ifølge russisk stats tv, at præsidenten i denne uge skal besøge Tadsjikistan og Turkmenistan, der er to tidligere sovjetstater beliggende i Centralasien.

Det skriver nyhedbureauet Reuters.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Her mødes Vladimir Putin med Belarus' præsident, Aleksandr Lukasjenko, i Sankt Petersborg 25. juni 2022. Foto: Mikhail Metzel/Ritzau Scanpix
Her mødes Vladimir Putin med Belarus' præsident, Aleksandr Lukasjenko, i Sankt Petersborg 25. juni 2022. Foto: Mikhail Metzel/Ritzau Scanpix
 

På tur
Om det er business eller pleasure, som den russiske præsident skal på, er det nok kun ham selv, der ved.

I hvert fald skal Putin under rejsen for eksempel til Tadsjikistans hovedstad Dusjanbe, hvor han skal mødes med den tadsjikiske præsident Imomali Rakhmon, som er en tæt allieret til Rusland og den længst siddende regent i en tidligere sovjetstat.

Annonce:

Han skal også til Asjkhabad, som er hovedstaden i Turkmenistan. Her skal han skal deltage i et topmøde bestående af en række nationer, hvor blandt andet lederne af Aserbajdjan, Iran og Turkmenistan deltager.

Efterfølgende skal Putin så mødes med den indonesiske præsident Joko Widodo i Moskva, lyder det, og så planlægger han også et besøg i byen Grodno i Belarus, hvor han skal deltage i et forum med den belarusiske præsident, Aleksandr Lukasjenko.

Inden krigen brød ud var Putins seneste rejse til Beijing tidligt i februar 2022, hvor han blandt andet talte med den kinesiske præsident Xi Jinping, før de begge deltog i åbningsceremonien for vinter-OL.

Putins vilde plastikforvandling: Så meget har han fået lavet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: