Rejseselskaber: Priserne til Grækenland styrtdykker

Rejser til Grækenland er billige lige nu, og her kan du se rejseselskabernes gode råd til turisterne efter det græske nej

Vai strand på Kreta. Det er billigt at komme afsted til Grækenland lige nu. (Foto: JUERGEN RICHTER/ Look)
Vai strand på Kreta. Det er billigt at komme afsted til Grækenland lige nu. (Foto: JUERGEN RICHTER/ Look)

Hvis du vil til Grækenland og holde sommerferie lige nu, så er der gode chancer for at score en billig billet.

Samtlige fem danske rejseselskaber, som Ekstra Bladet har talt med, melder ud, at der på grund af den græske krise er billige billetter til Grækenland.

Samtidig fortæller de, at der ikke er det store at være bekymret for, selv om det græske folk ved folkeafstemningen i går, gav deres rungende nej til kreditorernes hjælpepakker.

- Først og fremmest siger vi, at folk skal tage det helt roligt, og først og fremmest nyde deres ferie, og så siger vi til dem, at de skal medbringe ekstra kontanter, siger Nikolaj Johnsen, pressechef i Star Tour.

Meget billigt
Han fortæller, at folk stadig kan hæve kontanter og der er masser af mad på hotellerne. Så derfor er der ikke noget uændret i situationen.

- Gårsdagens arbejde har nok givet noget overarbejde til politikerne, men det ser ikke ud til at påvirke turismen på nuværende tidspunkt, siger Nikolaj Johnsen, der dog fortæller, at de kun har rejsende til de græske øer.

Star Tour sælger stadig fint med rejser til Grækenland, men de har været nødt til at sætte priserne ned.

- Så priserne til Grækenland er lige nu, meget billige. Vi får ikke helt det for rejserne, som vi gerne ville. Men folk køber dem stadig, når de kommer ned i det prisleje, som de er i nu, fortsætter pressechefen.

Politik Euro-finansminister: Grækerne må reformere uanset hvad  

-Hvor billigt kan man komme afsted?

- Sidst jeg kiggede, kunne man komme afsted for noget der ligner 4.000 kroners nedsættelse. Altså omkring 60-70 procent, hvor du kan få et rigtig godt hotel med omkring tre stjerner, for omkring 2600 kr. per person. Det er rigtig, rigtig billigt, siger Nikolaj Johnsen.

Han fortæller, at man kan få uspecificerede rejser for helt ned til 1500 kr. for en uge til Grækenland med både fly og hotel.

Se også: Græsk rentechok: 62 pct. for 2 år

Udsolgt over hele linjen
Også rejserne hos Apollo er blevet billigere, fortæller kommunikationschef Glenn Bisgaard.

- Vi solgte faktisk rigtig godt her op til weekenden, vi havde nogle ganske få pladser tilbage, og da vi gik hjem fredag havde vi tre pladser tilbage til Korfu. Ellers var der udsolgt over hele linien.

Han forklarer, at deres priser ikke har været så langt nede, som hos deres konkurrenter, selv om de er faldet.

- For årstiden er det et acceptabelt niveau, men det er jo klart, at efterspørgselen bliver påvirket af sådan nogle ting her, og det ses jo i priserne til Grækenland med det samme. Så de er billigere end under normale omstændigheder, siger Glenn Bisgaard.

(Foto: AP) Politik Græsk finansminister trækker sig

500 kroner under
Hos Spies Rejser fortæller man, at situationen er helt under kontrol, og at rejserne er blevet billigere til Grækenland, end de var sidste år.

- Ja, det er der ingen tvivl om. Lige i øjeblikket ligger vi nok 500 kroner under de priser, som vi havde sidste sommer. Som desværre også var lave på grund af den varme sommer, siger kommunikationschef Torben Andersen.

Husk ekstra penge
Hos Bravo Tours lyder meldingen, at man skal have lidt ekstra penge med i foret og så ellers bare nyde sin ferie.

- Efter valget i går, har der ikke været nogle ændringer på de græske øer. Det der sker, det sker i Athen, siger kommerciel direktør, Gitte Søndergaard.

Hun melder også om billigere priser end sidste år.

- Det er billigere at rejse til Grækenland, end det var sidste år. Der er væsentligt flere pladser, end der var til Grækenland sidste år på samme tid, siger Gitte Søndergaard.

Pressede priser
Ejer af Primo Tours, Bjarke Hansen, fortæller, at de har flere græske destinationer end sidste år.

- Så derfor sælger vi flere rejser end sidste år, og priserne er sådan set de samme som sidste år. Sidste år havde vi jo en rigtig god sommer, som var med til at presse priserne ned i forhold til normalt.

- Og eftersom vi ikke har haft en god sommer i år ind til nu, så er det måske situationen i Grækenland, der har gjort, at priserne ikke er helt så høje som de normalt er, siger Bjarke Hansen.

50 kommentarer
Vis kommentarer