Reklamen giver gåsehud: Men får den dig til at sænke farten?

Kan en gribende video få dig til at sænke farten? Se den herunder og vurder selv

De new zealandske transportmyndigheder kan tilsyneladende et eller andet med deres trafikkampagner, der får resten af verden til at spærre øjnene op.

I 2014 gik nedenstående video verden rundt og skabte tårer i øjenkrogene hos mange internetbrugere, og en netop udsendt video, der skal få folk til at sænke farten, er nu klar til at gentage succesen.

I videoen, der blev offentliggjort 8. januar, følger man en betjent, der blandt andet stopper bilister, rydder op efter alvorlige færdselsuheld og meddeler en kvinde, at hendes pårørende er blevet dræbt i et færdselsuheld.

- Jeg gør alt hvad jeg kan for at forhindre, at du skal se de samme ting som jeg har set, slutter betjenten af med at sige, og betjentens beretning krydret med de gribende billeder gør stort indtryk, i hvert fald online, hvor reklamen indtil videre er blevet godt modtaget.

Artiklen fortsætter under billedet.

 

 

Men selvom resten af verden finder Kleenexen frem ved synet af de new zealandsle trafikkampagner, tyder noget dog på, at de ikke har den ønskede effekt i hjemlandet.

Kigger man på statistik fra de sidste tre år, er antallet af trafikdræbte i hvert fald ikke faldet.

I 2014, 2015 og 2016 var der henholdsvis 295, 319 og 328 trafikdræbte i kiwi-landet.