Rekord: 33,1 grad på årets varmeste dag

Onsdagens varmerekord kan blive slået allerede torsdag eller fredag, hvor det kan blive op til 35 grader

Varm, varmere, varmest.

Onsdag har været årets varmeste dag, hvor temperaturen er nået op på 33,1 grad i København. Varmerekorden blev målt ved Landbohøjskolen. 

Det fortæller Martin Lindberg, der er vagthavende ved DMI.

- Flere steder på Sjælland og Fyn har der været lidt over 32 grader. Vi har ikke haft mange skyer, og det får vi heller ikke torsdag og fredag, siger han.

De høje temperaturer ventes at fortsætte de næste to dage. Og derefter kommer der lidt lavere temperaturer i weekenden, da der kommer skyer og byger.

Selv om temperaturen har slået årsrekord onsdag, så er der en god sandsynlighed for, at rekorden allerede vil blive slået torsdag, hvor der ikke vil være en sky på himlen de fleste steder i landet.

- Vi kan måske komme op på 34 eller 35 grader et enkelt sted i landet torsdag eller fredag, siger Martin Lindberg.

I weekenden er der en god chance for skyer, regn og tordenbyger. Men det er usikkert, hvor meget regn, der vil falde og hvor.

- I denne omgang fortsætter hedebølgen frem til lørdag, hvorefter temperaturerne falder en smule. Men det vil stadig være varmt og op til 30 grader flere steder i landet. 

Det har været køligst ved den jyske vestkyst omkring Thyborøn og Hanstholm, hvor der "kun" har været op til 23 grader, fortæller Martin Lindberg.

I Midtjylland er der målt 28 grader, mens der i den østlige del af Jylland har været op til 31 grader. Bornholm har også været oppe på knap 28 grader.

Det varme og solrige vejr vil tilsyneladende ingen ende tage. For der er ikke tegn på markante forandringer på vejrfronten den næste måned, viser den seneste månedsprognose fra DMI.

I 2018 har der indtil nu været 53 sommerdage i Danmark. En sommerdag er defineret som en dag, hvor der er målt 25 grader eller derover et sted i landet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær