Rekord-kulde: Her var det vinterens koldeste nat

Sjælland og Nordjylland oplevede natten mellem mandag og tirsdag de koldeste temperaturer målt i denne vinter

Kulden og frosten har i den grad lagt sig over Danmark. Og natten mellem mandag og tirsdag blev kulde-rekorden denne vinter slået.

Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Anja Bodsholdt til Ekstra Bladet.

- Det har været den koldeste nat denne vinter. Vi har målt temperaturer ned til ni graders frost i både Nordjylland og på Sjælland. Så det har været rigtig koldt denne nat, lyder det fra meteorologen.

Der blev målt minus 9,4 grader i Kastrup ved København

I sidste uge var rekorden 8,9 graders frost, men det blev altså en anelse koldere i nat.

- Det har været meget klart i Nordjylland og på Sjælland, og det får temperaturerne til at falde. Resten af landet har der været mellem otte og syv graders frost, siger Anja Bodsholdt.

Tilbageblik Danmarkshistoriens vildeste vejr: Minusgrader i juli!

I de tidlige morgentimer er der en del skyer på den sydlige del af Sjælland, men de forsvinder langsomt op af dagen, og temperaturen vil derfor falde.

- Vi får nok omkring mellem 0 og tre grader i dagtimerne. Det vil være koldest, hvor det er klaret op, lyder det fra DMI.

I løbet af dagen vil der også komme en smule nedbør i form af sne.

- Det bliver sådan noget let sne. Skyerne er så kolde, at det vil drysse lidt, siger meteorologen.

Lunere vejr på vej
Men hvis man ikke kan lide det kolde vejr, så er det gode nyheder fra DMI allerede onsdag.

- Vi begynder at få vind fra sydvest, så vi får lidt lunere luft over Danmark. Vi vil stadig se nattefrost, men dagtemperaturerne vil stige, lyder beskeden.

Der vil desuden være sol flere steder i løbet af ugen.

- Men vi risikerer også at få lidt slud en gang i mellem. Men de fleste dage i dagtimerne vil det være over frysepunktet, så det bliver helt sikkert lunere, end det har været de sidste par uger, siger meteorologen

Harvey, Irma og nu Maria. Vejret er vildt i øjeblikket - og i fremtiden bliver det endnu værre. Privatfoto Tips og guides Hvis du synes det er slemt nu, så bare vent: Fremtidens uvejr bliver meget værre

36 kommentarer
Vis kommentarer