Rekord-kulde tvinger kvinde til motorvejsfødsel

I England var en kvinde tvunget til at føde på motorvejen på grund af det 'livsfarlige' vejr

Følg Samfund

Ikke bare herhjemme ryster vi af kulde disse dage.

Ulykker og forsinkelser: Så slemt har vejret været i dag

Også i store dele af Europa, hvor høje minus-temperaturer ikke er normalt, medfører kulden og den megen sne store udfordringer. Meteorologerne meddelte allerede i forrige uge, at kontinentet ville blive ramt af vejrfænomenet 'polar vortex'.

Siden da er bidende kold vind fra Sibirien strømmet ind over Europa de sidste mange dage, hvilket har ført til frostgrader rundt i Europa.

Aldrig været så ekstremt: Varmere på Arktis end i Europa

I Storbritannien har myndighederne torsdag varslet deres borgere, at udgang i det ekstreme vejr kan være forbundet med decideret livsfare. Det er ifølge The Telegraph aldrig sket tidligere.

I den irske hovedstad, Dublin, har lufthavnen indstillet alle flyvninger fra torsdag eftermiddag. Også lufthavne i blandt andre Genéve og Glasgow har været lukkede i dag.

Og i normalt sjældent snedækkede Rom forvandledes store turistattraktioner til 'krigszoner', som norske Dagbladet formulerer det, da spontane sneboldkampe brød ud nær Colosseum og Peterskirken.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

På motorvejsstrækningen A66 i England havde vejret sænket trafikken i en sådan grad, at en kvinde måtte føde i vejsiden i minusgrader, fortæller blandt andre BBC.

Ambulancefolkene har allerede døbt barnet 'A66snowbaby'.

I Frankrig og flere andre lande har man åbnet ekstra herberger. Og i Calais, der tidligere har været i medierne på grund af problemer med flygtninge i lejren 'Junglen', er cirka 200 migranter blevet lukket ind.

I alt 48 mennesker har mistet livet i kulden.

Se nogle af de vilde scener øverst

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind