Annonce:
Annonce:

Rekord-sag: DSB kræver 696.100 kroner af hjemløs

En hjemløs mand er anklaget for billetsvindel i sagen, som DSB kalder den største billetsvindelsag nogensinde. Anklageren kræver ham fængslet

Annonce:
Følg Samfund

En mærkværdig svindelsag skulle torsdag have været for retten i Glostrup.

En mand er anklaget, for at have snydt DSB for 696.100 kroner.

928 gange i løbet af de sidste seks år, er den anklagede blevet bedt om at vise sin togbillet, og 928 gange har han måtte erkende, at han ikke havde nogen. Ifølge anklageskriftet betalte den anklagede hverken billet eller kontrolafgifterne, og han fortsatte ufortrødent med at køre i tog.

Derfor har DSB nu rejst et erstatningskrav på 696.100 kroner for manglende billet, kontrolafgift og rykkerbetaling. Anklageren kræver, at manden straffes med fængsel for den gentagende svindel.

Mødte ikke op

Retssagen var sat til at starte kl. 10.30, men så langt kom den aldrig. Den anklagede mand er hjemløs, og det var ikke lykkedes myndighederne at finde ham og fortælle, at han skulle møde op i retten.

Hos DSB forventer man heller ikke, at den anklagede kan betale de 696.100 kroner, hvis han findes skyldig, men det tager de ikke hensyn til i erstatningskravet.

- Vi behandler alle vores kunder lige og forholder os hverken til, hvor de arbejder eller bor. Hvis man ikke har en gyldig billet, udskriver vi en afgift. Betaler man ikke den, så inddriver vi afgiften ud fra de muligheder, vi har, skriver Chef for forretningsudvikling i DSB, Aske Wieth-Knudsen i en mail til Ekstra Bladet.

Den største svindelsag

DSB oplever jævnligt, at folk kører på røven. Mange tager chancen i S-togene, men det er første gang, at de oplever, at en person er blevet taget 928 gange for den forseelse.

Udover rekordsagen har DSB yderligere seks sager, som skal for retten i 2015. Her varierer størrelsen på svindlen mellem 20.000 og 200.000 kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: