Rekord: Selvportræt solgt for flere hundrede millioner

For et svimlende beløb er maleriet nu det dyreste latinamerikanske kunstværk i historien solgt på en auktion

"Diego y yo" blev solgt på Sotheby's i New York City tirsdag for 35 millioner dollar. Foto: Mary Altaffer/Ritzau Scanpix

På en auktion i New York City er rekorden for et Frida Kahlo-værk tirsdag blevet slået med flere længder.

Således er et sjældent maleri af Kahlo blevet solgt for næsten 35 millioner dollar - godt 228 millioner kroner. Det er en rekordhøj pris for et værk af den ikoniske, mexicanske kunster.

Den hidtidige rekord for et Kahlo-værk lød på otte millioner dollar og blev sat i 2016.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Maleriet, der blev solgt på auktionshuset Sotheby's tirsdag, er et selvportræt af Kahlo med titlen 'Diego y yo' - 'Diego og mig' - fra 1949. Her har Kahlo malet sin mand, Diego Rivera, på sin egen pande.

De 35 millioner dollar gør samtidig selvportrættet til det dyreste latinamerikanske kunstværk i historien solgt på en auktion.

Det hidtil dyreste var selv samme Diego Riveras maleri 'Los Rivales' fra 1931. Det blev solgt for 9,76 millioner dollar i 2018.

'Diego y yo' er symbolsk for Frida Kahlos selvportrætter. De er kendt for deres intense og gådefulde blik, hvilket gjorde den mexicanske kunstmaler til et feministisk ikon over hele verden.

Frida Kahlo blev født i Mexico City 1907 og kom allerede som 16-årig ud for en alvorlig trafikulykke, der invaliderede hende og livet igennem voldte hende store smerter.

Efter ulykken besluttede hun sig for at blive kunstner og kom snart ind i kredsen omkring Diego Rivera, der på det tidspunkt var Mexicos største kunstmaler.

Rivera var 20 år ældre end Frida Kahlo, og de to var i det hele taget meget forskellige. Ægteskabet udviklede sig til at blive et af de mest stormfulde, men også mest givende i verdenskunsten.

Frida Kahlo tog udgangspunkt i sin egen personlige skæbne, når hun malede. Alle hendes billeder har således karakter af at være enten selvportrætter eller selvbiografiske.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær