Annonce:
Annonce:

Rekord: Yderligere 3692 er bekræftet smittet med corona

Der er registreret 14 nye dødsfald - antallet af indlagte stiger med 54

Annonce:
Følg Samfund

De seneste tal fra Statens Serum Institut (SSI) viser, at der det seneste døgn er registreret 3692 nye smittetilfælde med coronavirus.

Antallet af indlagte stiger med 54. Det vil sige, at der i skrivende stund er 493 indlagt. 68 på intensiv, mens 40 er i respirator.

Der er registreret 14 nye dødsfald med relation til coronasmitte.

Det skal siges, at det høje antal nye tilfælde også skyldes, at man tester langt mere end i foråret. Altså er der udelukkende tale om en rekord for antal bekræftede smittetilfælde.

Mathias' hjerne er Danmarks nye corona-våben

De nye smittetilfælde er fundet på 113.286 prøver, og dermed er andelen af positive på 3,26 procent, hvilket er nogenlunde på niveau med de seneste dage.

Der er onsdag 68 på intensiv - hvilket er uændret fra tirsdag. I foråret var der på et tidspunkt 153 patienter på intensiv.

Annonce:

Smittetrykket i Københavns Kommune er steget igen. Således er 5325 personer testet positive for corona den seneste uge. Det betyder, at det såkaldte incidenstal er på 847,3. Det er lidt højere end i går, hvor det var 822,1.

København er dog blevet overhalet af Ishøj Kommune, der nu er den kommune, der har det højeste smittetryk ifølge tallene fra Statens Serum Institut.

Effekten af sidste uges delvise nedlukning kan endnu ikke ses.

Det vurderer Svend Ellermann-Eriksen, ledende overlæge på mikrobiologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, oven på onsdagens smittetal.

- Det kunne vi heller ikke forvente at se endnu. Men inden for de næste to til fire dage skal vi gerne se en udfladning, så der ikke behøver at komme yderligere tiltag, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: