Rekordfå mistede livet i ferietrafikken i juli

Juli måned bød på exceptionelt få trafikdrab. Lavere hastigheder har betydning, mener Vejdirektoratet

Den danske sommer bringer ofte mange trafikdrab med sig - men sådan har det ikke været i år.

I juli blev ni mennesker dræbt på de danske veje. Ifølge Vejdirektoratet er det det klart laveste antal for sommermåneden nogensinde.

Derudover er det mere end en halvering i forhold til juli 2014, hvor 21 personer mistede livet i trafikken. Det viser Vejdirektoratets foreløbige ulykkestal.

- Vi er i gang med et år, der ser ud til at slå alle rekorder med hensyn til antallet af dræbte, siger Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder for Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

- Ikke én eneste gang i 2015 har vi haft en måned med over 14 dræbte. Det er aldrig set før. Og det rekordlave antal dræbte i juli understøtter denne positive udvikling, siger hun.

Den tydelige tendens med færre dødsulykker kan ifølge Marianne Foldberg Steffensen have flere årsager. Blandt andet har der de seneste måneder været stort fokus på hastighed og debat omkring fartmålere.

- Hastighed er en af de allervigtigste faktorer for, om man bliver dræbt i en trafikulykke eller ej, eller om ulykken sker. Så når hastigheden falder, så ser vi faktisk også, at antallet af dræbte falder, siger hun.

Derudover arbejder Vejdirektoratet også med trafiksikkerheden ved blandt andet at lave rumleriller og ændre vejkryds.

Man har også forsøgt at få vejen til at se farligere ud ved at plante vejtræer. Det får bilisterne til at sænke farten.

- Vi bliver ved og ved med at arbejde med trafiksikkerheden. Selvom der har været en succes, så stopper vi ikke op og puster. Vi analyserer hele tiden vejnettet, og finder vi farlige strækninger, prøver vi at gøre noget ved det, siger hun.

Ifølge Marianne Foldberg Steffensen er sommermånederne ofte mere blodige end vintermånederne, da man under blå himmel og på en tør vej ikke passer nær så meget på, som man gør, når der er is og sne på vejen.

Derudover er det også på grund af øget trafik om sommeren, at der er flere trafikdrab i den årstid.

I år har der indtil nu ifølge Vejdirektoratets tal været 83 trafikdrab. Sidste år blev 98 dræbt i trafikken i samme periode.

14 kommentarer
Vis kommentarer