Rekordmange dyr mangler et hjem

22 procent flere efterladte dyr har fået et hjem i 2014, men det dækker desværre over, at der aldrig har været så mange efterladte dyr i Danmark som nu

Hver uge finder Dyrenes Beskyttelse nye hjem til 18 hunde og 84 katte (Foto: Jan Unger)
Hver uge finder Dyrenes Beskyttelse nye hjem til 18 hunde og 84 katte (Foto: Jan Unger)

Antallet af dyr, der fik nye hjem i 2014 via Dyrenes Beskyttelse, er steget med 22 procent. Selvom det umiddelbart lyder som en positiv ting, dækker tallene over en trist udvikling.

Der har nemlig aldrig været så mange efterladte kæledyr, som har manglet et nyt og kærligt hjem som nu, og behovet for internaterne har aldrig været større. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

- Det er jo en ulykkelig udvikling, at så mange dyr kommer i en situation, hvor de har brug for hjælp, siger Jens Jokumsen, der er ansvarlig for internater i organisationen.

Heldigvis er der også rekordmange dyrevenner, som vil tage sig af de efterladte dyr. Det betyder for eksempel, at selvom internaterne har modtaget mange flere kaniner end tidligere, har de også fundet hjem til flere end før.

I 2013 fik 99 kaniner et nyt hjem - i 2014 var tallet steget til 239. Samlet set får 16 dyr et nyt hjem hver dag, og det er en stigning fra 4851 dyr i 2013 til 5940 dyr i 2014.

Det glæder Jens Jokumsen, at så mange danskere åbner deres hjem for de efterladte dyr.

- Det er helt fantastisk, at vi har hjulpet så mange dyr ud til ny hjem, så de derved har fået en ny chance for et godt liv, siger Jens Jokumsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer