Rekordmange får opholdstilladelse i Danmark

Fire ud af 10 opholdstilladelser gives til folk, der kommer for at arbejde. Imens er asylansøgninger fordoblet

72.339 personer har i 2014 fået opholdstilladelse i Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er det højeste niveau siden opgørelsens start i 1984.

Tallet dækker over, at personerne har fået mulighed for legalt ophold i Danmark enten i form af et EU/EØS-opholdsbevis eller i form af en opholdstilladelse.

40 procent af opholdstilladelserne gives til folk, der er kommet til Danmark for at arbejde. 24 procent gælder opholdstilladelser til folk under uddannelse, mens familiesammenføringer og asyl hver står for otte procent af opholdstilladelserne i 2014.

Danmarks Statistik påpeger, at det ikke er alle udstedte opholdstilladelser, der bliver brugt. Eksempelvis hvis en ansøger har søgt i flere lande på samme tid eller fortryder af andre årsager.

Der bliver givet flest opholdstilladelser til statsborgere fra Rumænien, Polen og Syrien.

Samtidig viser tallene fra Danmarks Statistik, at antallet af asylansøgninger er fordoblet fra 2013 til 2014 - fra 7540 personer til 14.815.

Langt de fleste asylansøgninger kommer fra syriske statsborgere. Således søgte 7185 syrere om asyl i Danmark i 2014, hvor borgerkrigen i Syrien gik ind i sit fjerde år. Det svarer til 48 procent af samtlige asylansøgninger.

De knap 15.000 personer er væsentlig færre end de op mod 20.000, som regeringen tidligere forventede. Og tallet bliver endnu mindre, hvis man alene ser på de personer, som får deres asylansøgning behandlet.

Antallet af asylansøgere, der kan se frem til et længere ophold i Danmark, mens deres sag behandles, er på 10.113 personer. De resterende 4700 personer er typisk blevet sendt tilbage til et andet EU-land, hvor de skal have deres sag behandlet i stedet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere