Rekordmange næsehorn dræbt i Sydafrika i år

I de første fire måneder af 2015 er 393 næsehorn dræbt i Sydafrika - 62 flere end i samme periode sidste år

Næsehornene er en truet dyreart (Polfoto)
Næsehornene er en truet dyreart (Polfoto)
Følg Samfund

Antallet af sydafrikanske næsehorn, der dræbes af krybskytter for deres værdifulde horn, er steget, oplyser Sydafrikas miljøminister Edna Molewa søndag på en pressekonference i hovedstaden Pretoria.

- Indtil april 2015 var antallet af næsehorn, som vi har tabt til krybskytter, oppe på 393, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP.

I den samme periode i 2014 blev 331 næsehorn dræbt af krybskytter.

Kruger Nationalpark i Sydafrika er hjem for de fleste af Sydafrikas 20.700 næsehorn, som bliver slået ihjel for deres horn, som kan sælges dyrt til Asien, hvor de bruges i traditionel medicin.

Selvom man har sat en tidligere general til at stå for operationer mod krybskytter, så sættes der hvert år en ny rekord for antallet af dræbte næsehorn.

I 2014 blev 1215 næsehorn dræbt, mens 1004 blev slået ihjel året før. I 2012 var antallet af dræbte næsehorn 668 og i 2011 var det 448.

Antallet af næsehorns-slagtninger begyndte for alvor at stige i 2008, hvor 83 næsehorn blev dræbt i forhold til året før, hvor det "kun" var 13.

I januar meddelte myndighederne i Sydafrika, at de havde flyttet omkring 100 næsehorn til uspecificerede nabolande for at redde dyrene fra at blive skudt at krybskytter.

Sydafrika er hjem for omkring 80 procent af alle næsehorn.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+